Ga naar content

Bejaarde dames slachtoffer babbeltrucs

Op vrijdagmiddag 10 november wordt een 88-jarige vrouw uit Enschede met geweld beroofd van haar gouden ketting door een onbekende man.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De man is samen met een andere man middels een babbeltruc haar woning binnengekomen. De ene man belde aan met een smoes en weet de woning binnen te komen. Daar worden verschillende sieraden weggenomen. Wanneer de hoogbejaarde vrouw de man haar woning weer weet uit te werken, blijkt er in haar gang nog een andere man te staan. Deze man grijpt haar bij de keel en steelt haar gouden ketting. Dan gaan de mannen er vandoor.

Drie dagen eerder op dinsdag 7 november overkomt een 89-jarige inwoonster van Almelo iets soortgelijks. Een onbekende vrouw staat opeens in haar achtertuin aan bij haar woning aan de Richard Holstraat. Met een smoes weet ook deze vrouw de woning binnen te komen. Wanneer het slachtoffer de onbekende vrouw de achterdeur weer uit weet te werken, verlaat vermoedelijk een handlanger de woning via de voordeur met de sieraden van het slachtoffer.

Vragen

Wie heeft iets gezien, of weet iets, dat met deze zaken te maken kan hebben?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=krb2gNzhq-E

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening