Ga naar content

Brute beroving in Hulst

Op donderdagmiddag 16 november 2017 loopt een man vanuit zijn werk naar zijn auto wanneer hij wordt aangevallen en beroofd door nog twee onbekende daders. Wie weet wie deze daders zijn?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In het midden van Hulst zit het Cornelis de Vosplein. Daar heeft een 57-jarige man die dag zijn auto geparkeerd, hij werkt bij de speelhal iets verderop. Als hij om 14.40 uur weer naar zijn auto loopt, komt er een man aangerend die hem nog voor hij in kan stappen aanvalt. Zijn handlanger is te zien op een scooter. Als de dader weer vlucht, springt hij bij die persoon achterop. Na de beroving rijden de twee straatrovers via de Grote Markt – Gentsestraat weg. Ze worden voor het laatst gezien op de Gentsevaart, ter hoogte van het Shell benzinestation.

Signalement
De straatrover heeft een lichtgetinte huidskleur, is in de twintig, zo’n 1.70 tot 1.75 lang, tenger en heeft een lang smal gezicht. Verder heeft hij donker kort haar, bruine ogen en had hij een stoppelbaardje.

Eerder gezien
Zo’n drie kwartier voor de beroving - om 14.00 uur - zag een getuige hem al op de kruising Lange Nieuwstraat/grote Begijnstraat. Waarschijnlijk om niet op te vallen was hij toen druk bezig met zijn telefoon. Een kwartiertje later wordt hij ook nog gezien voor café De Prince of Wales.

Scooter
De beroving wordt uitgevoerd met een zwarte Yamaha T-Max. Op de motorscooter zit een in België gestolen kentekenplaat MAKJ617. Opvallend detail van de bestuurder: Hij draagt een witte integraalhelm met aan de zijkant twee opvallend rode hoorntjes, ook wel duivelshoorntjes genoemd. Verder leek deze man ongeveer 25 jaar, donkergetint en had hij donkere ogen en lichte baardgroei.

Vragen

Wie heeft een idee door wie de straatroof in Hulst is gepleegd?

Wie heeft een vermoeden wie de bestuurder van de scooter is?

Wie heeft de dader al eerder gezien die donderdagmiddag 16 november?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening