Ga naar content

Cold Case dood Maarten Redeker

De 29-jarige Maarten Redeker werd op 16 maart 2007 dood aangetroffen in zijn woning aan de Schoutendreef in Den Haag. Hij blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. De cold case team van de politie in Den Haag is dringend op zoek naar informatie die kan helpen de dader(s) alsnog te vinden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer
Maarten Redeker, geboren 4 juni 1977 te Alkmaar, was volgens zijn ouders een hele lieve maar gesloten jongen. Maarten was homoseksueel en heeft op meerdere plekken gewoond. Ook heeft hij 3 maanden door Australië getrokken. Uiteindelijk is Maarten naar Den Haag verhuisd. Dit was omstreeks 1999 of 2000. In de periode dat Maarten in Den Haag woonde heeft hij samen gewoond met een andere man waardoor hij diep in de schulden is geraakt.
De laatste tijd woonde Maarten alleen in een flat aan de Schoutendreef maar had hij wel een relatie welke eind januari 2007 eindigde. Na het beëindigen van die relatie heeft hij diverse contacten gehad.

Het laatste contact
Gebleken is dat Maarten op 6 maart  2007 veelvuldig online is geweest op o.a. gaysites, hij heeft ’s avonds voor het laatst telefonisch contact met zijn ouders.
Maarten had dagelijks telefonisch contact met zijn ouders en was op 4 maart  2007 nog bij hun op bezoek geweest. Op woensdag 7 maart omstreeks 07.30 uur werd een buurvrouw wakker van gegil van een man. Een paar minuten na het gillen hoorde zij 1 of meerdere mensen lopen op de trap in het portiek. Zij heeft nog bij de voordeur gekeken maar zag niets.

Aantreffen slachtoffer op 16 maart 2007
Omdat de ouders geen contact meer kregen met Maarten is op verzoek van de ouders een kennis op 16 maart  gaan kijken bij de woning van Maarten op de Schoutendreef in Den Haag. De kennis belde de politie omdat er niet opengedaan werd. De politie trof achter de deur binnen in de woning het lichaam van Maarten levenloos aan. Maarten had meerdere steekverwondingen, hij is geslagen of geschopt tegen zijn hoofd en heeft daarna enige tijd met ontbloot bovenlichaam op de koude plavuizenvloer gelegen. Dat in combinatie met de verwondingen heeft uiteindelijk tot zijn dood geleid.

Bebloede kleding
Uit onderzoek is gebleken dat er een worsteling heeft plaats gevonden tussen Maarten en de dader. Mogelijk is de dader daar bij ook gewond geraakt of zat zijn kleding onder het bloed en is die kleding weggegooid of bij een stomerij aangeboden.

België
Uit het onderzoek blijkt dat Maarten op 5 maart nog in Antwerpen is geweest. Ook in België zijn er destijds politieberichten uitgezonden op de zender BRT en een lokale zender in Antwerpen. Ook zijn er naderhand flyers door de politie uitgedeeld. Dit heeft geen informatie opgeleverd. De familie keek er enigszins van op dat Maarten in Antwerpen was geweest.

Camera boven de voordeur
Boven de voordeur van Maarten hing een camera (dummy). Kennelijk was Maarten bang voor iets of iemand en had hij deze camera opgehangen om iemand af te schrikken.

DNA
Er is DNA aangetroffen.Het gaat weliswaar om een DNA-mengprofiel wat inhoud dat er een DNA spoor is dat hoofdzakelijk van Maarten is maar vermengt is met het DNA van een onbekend persoon. Wie deze persoon is onbekend omdat een mengprofiel niet in de DNA databank kan. Dit spoor Kan wel vergeleken worden met het DNA van een verdachte in deze zaak maar die is er op dit moment nog niet.

Vragen

Vragen

  1. Wie heeft er iets gezien bij de woning van Maarten aan de Schoutendreef op 7 maart 2007 omstreeks 07.30 uur?

  2. Wie weet wat Maarten in Antwerpen deed en waar hij verbleef?

  3. Wie weet waarom Maarten een camera boven zijn deur had hangen?

  4. Waar is de bebloede kleding van de dader gebleven

  5. Heeft iemand Maarten 6 maart thuis zien komen mogelijk in het gezelschap van iemand?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. U kunt ook contact opnemen met Team Nationale Inlichtingen van de politie 079-345 8999 (gratis). 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening