Ga naar content

Schieten op woningen in Breda

Er is op 6 januari 2018 rond 02.30 uur kort na elkaar meerdere keren op twee woningen geschoten aan respectievelijk de Ahornstraat en het Hagehof in Breda. Kort na de 2e schietpartij werd een auto, een grijze BMW 320D brandend aangetroffen op de Ambachtenlaan. De recherche gaat er vanuit dat deze gestolen auto door de daders van de schietpartijen gebruikt is.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In Breda hebben zich tijdens de nachtelijke uren twee schietincidenten voorgedaan. Op de Ahornstraat werd een woning beschoten met een automatisch vuurwapen. In de woning zijn meerdere kogelinslagen aangetroffen. De daders zijn daarna gevlucht in een grijze auto. Op de Hagehof is ook op een woning geschoten met een vuurwapen. Kort na deze melding werd op de Ambachtenlaan een brandend voertuig aangetroffen. De politie vermoedt dat deze auto betrokken is bij de schietpartijen. In beide woningen waren mensen aanwezig. Niemand is gewond geraakt.

 

Vragen

1. Wie heeft er de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 januari 2018 de grijze BMW zien rijden, de auto is dus zeer waarschijnlijk door de Ahornstraat en het Hagehof gereden en werd iets na 02.30 uur brandend aangetroffen op de Ambachtenlaan.

2. Wie heeft die auto wellicht al eerder in Breda of elders gezien. Mogelijk heeft de auto ergens aan de weg geparkeerd gestaan. Er zat het valse kenteken 86-TP-PS op,  het gaat om een in het buitenland gestolen auto

3. Wie heeft er meer informatie over de personen betrokken bij deze incidenten, wat is het motief voor deze schietpartijen.

4. Wie heeft gezien dat de auto werd geparkeerd en in brand gestoken aan de Ambachtenlaan en / of heeft gezien hoe de daders van daaruit verder gevlucht zijn. Zijn zij het park ingevlucht of in een andere klaarstaande of langsrijdende auto gestapt?

5.  De politie begrijpt dat getuigen die dicht tegen deze dadergroep aanzitten, terughoudend zijn, zij kunnen ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of bij het Team Criminele Inlichtingen (079-3458999)  in een vertrouwelijk gesprek hun verhaal doen.

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=-PK3JHnkWU4

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening