Ga naar content

Overval kledinggroothandel Baarsjesweg

Op 13 mei 2018 omstreeks 16.45 uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een groothandel in kleding gevestigd aan de Baarsjesweg.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op de beelden is te zien dat de drie verdachten op de fiets aankomen. Op het moment dat de verdachten binnenkomen, zijn vier medewerkers aan het werk.

Twee van hen weten zich te verstoppen. De andere twee medewerkers worden bedreigd met een groot mes en een vuurwapen.

Een van de verdachten pakt een van de medewerkers vast en sleept hem mee naar de kassa. Deze medewerker wordt bedreigd, mishandeld en gedwongen de kassa te openen. Daarna wordt hij op de grond geduwd en gekneveld. Een andere medewerker is inmiddels ook gekneveld.

Na de overval rennen de drie verdachten naar buiten en stappen weer op hun fiets. Een van de medewerkers van de groothandel rent nog achter de verdachten aan. Op de Van Rensselaerstraat bedreigt een van de verdachten deze medewerker met een vuurwapen. Er zijn op dat moment verschillende mensen op straat aanwezig die hier van getuige zijn geweest. Op de beelden is zelfs te zien dat een van de getuigen een overvaller vast pakt en van zijn fiets wil trekken.

Signalement verdachten

NN1 is gekleed in een regenpak, broek en jas. De broek heeft horizontale lichtkleurige reflectoren onder aan iedere pijp en de jas heeft een horizontale lichtkleurige reflector over het borst- en rugpand.

Hij draagt een bivakmuts en donkerkleurige schoenen. Deze man heeft het vuurwapen in zijn rechterhand.

NN2 is geheel in het donker gekleed. Draagt een zwart bomberjack en draagt de capuchon over zijn hoofd. Hij draagt een donkerkleurige joggingbroek met witte touwtjes aan de voorzijde. Hij droeg donkerkleurige schoenen en donkerkleurige handschoenen

NN3 draagt een lange broek met groene camouflageprint, een zwarte jas met een lichte verticale streep en een logo of tekst aan de voorkant. Hij draagt grijze handschoenen, een zonnebril en donkere schoenen met een witte zool.

De recherche is op zoek naar de personen die getuige zijn geweest van de vlucht van de verdachten:

  • de inzittenden van de twee geparkeerde auto’s in de Van Rensselaerstraat (de witte Peugeot en de grijze VW Golf)
  • de man en de vrouw die op een geparkeerde scooter zijn gestapt; de scooter stond geparkeerd aan de zijde van het parkje aan de Van Rensselaerstraat
  • de bestuurder van een beigekleurige Renault die direct achter de verdachten de straat in rijdt

Vragen

Herkent u de mannen op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het onderstaande tipformulier in.

U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening