Ga naar content

Overval Westcord Fashion Hotel

Op dinsdag 1 mei heeft er een overval plaatsgevonden op een hotel aan de Hendrikje Stoffelstraat in Amsterdam. De politie is op zoek naar twee verdachten, waarvan één op beeld staat.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 22.55 uur komen de twee verdachten op een motorscooter aanrijden bij de hoofdingang van het hotel. Een van de verdachten stapt af en loopt de trap op naar de hoofdingang. De bestuurder van de motorscooter rijdt vervolgens iets door en stopt bij het viaduct.

Bij binnenkomst in het hotel rent de verdachte richting de balie. Daar bedreigt hij een medewerkster met een vuurwapen en vraagt om geld of een kluis. Een collega van de medewerkster loopt naar de kluis en pakt een geldkistje met inhoud. Terug bij de balie geeft ze het kistje aan de overvaller. De man pakt het kistje aan en loopt weer richting de trap. Onderaan de trap stapt hij achterop de motorscooter en samen rijden de twee verdachten weg.

Gedurende de overval stond een witte Mercedes op de Nachtwachtlaan onderaan de trap naar de hoofdingang van het hotel te wachten. Tijdens het wachten had de bestuurder contact met de bestuurder van de motorscooter. Dit voertuig kwam en ging tegelijk met de twee verdachten op de motorscooter.

De verdachte die binnen gedreigd heeft met het vuurwapen staat op beeld. Hij droeg ten tijde van de overval een donkere jas en een blauwkleurige spijkerbroek. Daarnaast droeg hij opvallende handschoenen en een schoudertas.

Herkent u de man op de beelden? Weet u meer over de witte Mercedes? Of heeft u andere informatie aan deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening