Ga naar content

Plaatsing explosief café Voorstraat

De politie in Zwolle is dringend op zoek naar mensen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met het aangetroffen explosief op de voordeur van een horecagelegenheid aan de Voorstraat. De granaat werd op woensdagmorgen 10 oktober rond 9 uur ontdekt. Hierop werd direct opgeschaald door de politie en andere hulpdiensten en werd een groot gedeelte van de omgeving afgezet. Aan het einde van de ochtend werd het explosief verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst en werd de omgeving weer vrijgegeven.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Uit onderzoek blijkt er een duidelijke link te zijn met de ontploffing van de handgranaten aan de Hanselaarmate in Zwolle op 26 februari 2019. (AL)

Omschrijving

Bewakingsbeelden
Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de persoon de granaat heeft geplaatst is vastgelegd door bewakingscamera’s(zie foto). Het gaat om een donker gekleed manspersoon op een donkere fiets die rond 01:30 uur vanuit de Grote Markt naar de Voorstraat fietste en daarna is weggefietst in de richting van de Kamperstraat. Mensen die deze persoon gezien menen te hebben of menen hem te herkennen van de foto,  worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Zwolle. Ook andere informatie die te maken kan hebben met dit incident is van harte welkom. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 of het tipformulier op deze pagina. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

2018456826 (JT)

Vragen

We willen graag antwoord op de volgende vragen:

o          Wie weet wie de granaat heeft opgehangen bij de horecagelegenheid aan de Voorstraat?
o          Weet je waarom de granaat is opgehangen?
o          Zijn er mensen benaderd om de granaat op te hangen?

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=0w9PY5PdS8c

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening