Ga naar content

Schilderijen van Nieuwegeinse kunstenares gestolen

Uit een gebouw aan de Schoolstraat in Nieuwegein zeven schilderijen van kunstenares Victoria Verdy gestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de verdwenen schilderijen. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 20 november 2018. Al eerder besteedde RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak in de uitzending van van 3 oktober 2018.

Het gebeurt tussen 8 en 12 september 2018. Als het slachtoffer op woensdagochtend 12 september bij het pand in de Schoolstraat arriveert, staan de deur en een raam open. Tot haar grote schrik ontdekt ze dat zeven dierbare schilderijen zijn verdwenen.

Expositie

Ze zou binnenkort met haar schilderijen gaan exposeren in Amerika, maar dat gaat niet door. De schilderen zijn verdwenen. Victoriya is de wanhoop nabij. Het voelt alsof een deel van haarzelf gestolen is.

Schilderijen

De politie is op zoek naar de inbrekers en wil graag achterhalen waar de schilderijen nu zijn. Het zijn olieverfschilderijen en de afmetingen variëren van 40 x 60 cm, tot 1.20 x 1.20 m.

Vragen

  • Heb jij iets van de inbraak gezien of heb je in de dagen voor de inbraak iets verdachts gezien dat misschien iets met deze zak te maken heeft?
  • Weet jij misschien wie de verdachten zijn of waar de schilderijen gebleven zijn?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ZGYUYu3uKIs

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening