Ga naar content

Wie is de schutter van de dodelijke schietpartij Rechthuislaan?

Wie is de schutter die zondagavond op Katendrecht het vuur opende op een groepje mannen? De man met zwarte helm vuurde om 21.20 uur meerdere schoten af op de Rechthuislaan. Een 32-jarige Rotterdammer kwam om het leven. De schutter is achterop een scooter gevlucht.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Toegesnelde agenten troffen rond 21.30 uur op de Rechthuislaan een zwaargewonde man aan, die kort daarna aan zijn verwondingen bezweek. Dit slachtoffer bleek later te zijn de 32-jarige Dairon Alberto, beter bekend als Dajo.
 

Tot diep in de nacht zijn rechercheurs en specialisten van de Forensische Opsporing bezig geweest met het veilig stellen van sporen in de Rechthuislaan. Tientallen kogels zijn afgevuurd getuige de hulzen op straat. Ook in de meldingen die vlak na het schieten bij de politiemeldkamer binnenstroomden, werd gesproken over tientallen schoten vlak achter elkaar. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van een automatisch wapen waarbij ook een nabijgelegen café en geparkeerd staande auto’s zijn geraakt.

Getuigen hadden verschillende verklaringen over het aantal daders en hoe deze waren ontkomen; rennend, met een Mercedes en op een scooter. Uit voorzorg werd heel Katendrecht afgesloten. Een bestuurder van een Mercedes die met gedoofde lichten rondreed werd aangehouden. Hij bleek echter niks met het schietincident van doen te hebben en werd snel weer vrijgelaten.

De schutter is samen met een andere man op een scooter eerst naar de Katendrechtsestraat gereden vanwaar hij met zijn wapen de Rechthuislaan is opgelopen en het vuur heeft geopend op een groepje mannen, waaronder het latere dodelijke slachtoffer. Of de schutter het gemunt had op alle mannen of één van hen is nog onbekend. De politie probeert te achterhalen wie de andere mannen waren. Getuigen spraken over een tweede slachtoffer maar ondanks uitgebreid onderzoek, onder andere via ziekenhuizen in de omgeving, is er geen tweede slachtoffer bekend.

De schutter is ontkomen door achterop een scooter te springen, die vanaf de Rechthuislaan naar de Tolhuislaan is gereden. Na het verlaten van Katendrecht is de scooter rechtsaf de Maashaven Oostzijde opgereden, over de Dordtselaan naar de Mijnsherenlaan. De scooter is laatst gezien op het Mijnsherenplein. Als mensen de scooter op deze route of daarna hebben gezien of camerabeelden hebben langs deze route, dan zou het onderzoeksteam deze heel graag willen ontvangen.

Zo’n twintig minuten na de schietpartij werd op de Schulpweg, eveneens in Rotterdam-Zuid, een brandende scooter gevonden. Na onderzoek is vast komen te staan dat dit de vluchtscooter van de schutter betreft. Het gaat om een Piaggio Skipper st 125 cc.

Heeft u beelden of informatie die voor het onderzoeksteam relevant is, dan kunt u deze uploaden onder deze pagina of bellen met 0800-6070. U kunt ook anoniem bellen met 0800-7000. Een vertrouwelijk gesprek aanvragen met Team Criminele Inlichtingen kan via 079-3458 999.

Vragen

- Waar hield Dajo zich mee bezig? Had hij ruzie? Wie zou het op hem gemunt kunnen hebben?

- Dajo heeft die avond met zijn vader gegeten en voetbal gekeken. Daarna heeft hij zijn zus op haar werk bezocht (de MacDonald Charlois). Wat heeft hij daarna gedaan? Waar is hij geaweest? En met wie? 

- Met wie stond Dajo op de Rechthuislaan toen de schutter het vuur op hen opende?

- Wie is de automobilist die probeert in te parkeren op de Rechthuislaan vlak naast het schieten zondag 28 oktober?

- Wie herkent de schutter en de bestuurder van de scooter?

- Wie heeft camerabeelden van de schutter, scooter en slachtoffers van de omgeving Katendrecht of omgeving Schulpweg?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=uLlCSpEP4Y8

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening