Ga naar content

Wie is de schutter van de dodelijke schietpartij Rechthuislaan?

Wie is de schutter die zondagavond op Katendrecht het vuur opende op een groepje mannen? De man met zwarte helm vuurde om 21.20 uur meerdere schoten af op de Rechthuislaan. Een 32-jarige Rotterdammer kwam om het leven. De schutter is achterop een scooter gevlucht.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Donderdag 28 februari is een 24-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij op de Rechthuislaan in Katendrecht. 

De Rotterdammer is donderdag aangehouden in Limburg nadat hij door het Rotterdamse onderzoeksteam als verdachte is gesignaleerd in de politiesystemen. Hij is vandaag voorgeleid en gaat in ieder geval voor 14 dagen in bewaring.

De aangehouden verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Wat zijn exacte rol was, wordt nog nader onderzocht. Het onderzoek gaat dus onverminderd verder. Tips en informatie blijven welkom. Ook anoniem melden (0800-7000), een vertrouwelijk gesprek via TCI of tippen via Whatsapp 06-10000012 kan. Ook kunt u onderstaand formulier invullen.

 

Omschrijving

Toegesnelde agenten troffen rond 21.30 uur op de Rechthuislaan een zwaargewonde man aan, die kort daarna aan zijn verwondingen bezweek. Dit slachtoffer bleek later te zijn de 32-jarige Dairon Alberto, beter bekend als Dajo.

Tot diep in de nacht zijn rechercheurs en specialisten van de Forensische Opsporing bezig geweest met het veilig stellen van sporen in de Rechthuislaan. Tientallen kogels zijn afgevuurd getuige de hulzen op straat. Ook in de meldingen die vlak na het schieten bij de politiemeldkamer binnenstroomden, werd gesproken over tientallen schoten vlak achter elkaar. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van een automatisch wapen waarbij ook een nabijgelegen café en geparkeerd staande auto’s zijn geraakt.

Getuigen hadden verschillende verklaringen over het aantal daders en hoe deze waren ontkomen; rennend, met een Mercedes en op een scooter. Uit voorzorg werd heel Katendrecht afgesloten. Een bestuurder van een Mercedes die met gedoofde lichten rondreed werd aangehouden. Hij bleek echter niks met het schietincident van doen te hebben en werd snel weer vrijgelaten.

De schutter is samen met een andere man op een scooter eerst naar de Katendrechtsestraat gereden vanwaar hij met zijn wapen de Rechthuislaan is opgelopen en het vuur heeft geopend op een groepje mannen, waaronder het latere dodelijke slachtoffer. In de weken na de schietpartij komt uit het onderzoek naar voren dat Dajo waarschijnlijk niet het eigenlijke doelwit is, maar één van de andere mannen waarmee hij die avond op de Rechthuislaan stond. Op beelden is te zien hoe de schutter van dichtbij zijn wapen op Dajo richt en afvuurt, maar meteen daarna ook nog kogels afvuurt op de wegvluchtende mannen.

De schutter is ontkomen door achterop een scooter te springen, die vanaf de Rechthuislaan naar de Tolhuislaan is gereden. Na het verlaten van Katendrecht is de scooter rechtsaf de Maashaven Oostzijde opgereden, over de Dordtselaan naar de Mijnsherenlaan. De scooter is laatst gezien op het Mijnsherenplein. Als mensen de scooter op deze route of daarna hebben gezien of camerabeelden hebben langs deze route, dan zou het onderzoeksteam deze heel graag willen ontvangen.

Schulpweg
Zo’n twintig minuten na de schietpartij werd op de Schulpweg, eveneens in Rotterdam-Zuid, een brandende scooter gevonden. Na onderzoek is vast komen te staan dat dit de vluchtscooter van de schutter betreft. Het gaat om een Piaggio Skipper st 125 cc. Ook in deze buurt is het tweetal gefilmd. Op deze beelden dragen ze geen helm en lijken ze beide donkergetint. Een van hen is nogal dik; dit is dezelfde man als op de hoek van de Katendrechstestraat.

Heeft u beelden of informatie die voor het onderzoeksteam relevant is, dan kunt u deze uploaden onder deze pagina of bellen met 0800-6070. U kunt ook anoniem bellen met 0800-7000. Een vertrouwelijk gesprek aanvragen met Team Criminele Inlichtingen kan via 079-3458 999.

Vragen

- Waar hield Dajo zich mee bezig? Had hij ruzie? Wie zou het op hem gemunt kunnen hebben?

- Dajo heeft die avond met zijn vader gegeten en voetbal gekeken. Daarna heeft hij zijn zus op haar werk bezocht (de MacDonald Charlois). Wat heeft hij daarna gedaan? Waar is hij geaweest? En met wie? 

- Met wie stond Dajo op de Rechthuislaan toen de schutter het vuur op hen opende?

- Wie is de automobilist die probeert in te parkeren op de Rechthuislaan vlak naast het schieten zondag 28 oktober?

- Wie herkent de schutter en de bestuurder van de scooter?

- Wie heeft camerabeelden van de schutter, scooter en slachtoffers van de omgeving Katendrecht of omgeving Schulpweg?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=uLlCSpEP4Y8

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=3ySn7m_T9kU

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening