Ga naar content

Lichaam gevonden in Muidertrekvaart

In de Muidertrekvaart is een lichaam aangetroffen, dat was gewikkeld in het plastic van een opblaaszwembad. De politie gaat uit van een misdrijf en is een grootschalig onderzoek gestart. De recherche roept getuigen op zich te melden. Ook mensen met andere informatie die mogelijk kan helpen bij het onderzoek, kunnen zich melden.Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Voor de derde keer besteedden Opsporing Verzocht en Bureau NH aandacht aan de zaak. Bekijk het filmpje op het YouTube-kanaal van Opsporing Verzocht. Het is een fragment van de uitzending van dinsdag 16 oktober 2018. Uit het rechercheonderzoek blijkt dat Edita op maandag 10 september nog leefde. Op donderdagmiddag 13 september is het opgevouwen zwembad in het water gezien. Een week later is het zwembad uit het water gehaald, en bleek hier een lichaam in gewikkeld te zijn.

Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die tussen maandag 10 en donderdag 13 september Edita gezien hebben. Of iets gezien of gehoord hebben dat met haar dood te maken kan hebben. En wie weet waar het zwembad vandaan komt? Uit uw tuin?

Laat het de politie weten, mogelijk beschikt u over belangrijke informatie.

 

Omschrijving

Bekijk de filmpjes van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het zijn fragmenten van deze zaak uit de afleveringen van dat programma van 25 september en 2 oktober 2018. Ook RTV NH tv-programma Bureau NH besteedde aandacht aan de zaak. Dat was in de afleveringen van 26 september en 3 oktober.

Getuigen zien donderdagmiddag 20 september 2018 rond 16.15 uur een plastic pakket drijven in de Muidertrekvaart. In het pakket treft de politie het stoffelijk overschot van een vrouw aan. Uit rechercheonderzoek blijkt dat het om het lichaam van de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden gaat.

Laatst gezien

Inmiddels weten we dat Edita op 10 september nog leefde, maar op 13 september niet meer.

Plastic pakket

Ook komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk het pakket in het water hebben zien drijven of hebben gezien dat het ergens is achtergelaten. Het soort plastic betreft het plastic van een opblaaszwembad; een Bestway Fast Set Pool met een doorsnede van drie meter. Op de binnenrand van het zwembad zit tape geplakt. Mogelijk is de tape ooit gebruikt om een lek mee te repareren. De politie heeft al vernomen waar het opblaaszwembad eventueel te koop is, maar spreekt wel graag met mensen die zo’n zwembad missen of waarbij het mogelijk uit de tuin is gestolen. Het hoeft niet te betekenen dat de eigenaar ook betrokken is bij de dood van Edita.

Vragen

  • Weet u wat er gebeurd is met de 42-jarige vrouw uit Naarden?
  • Wie heeft het slachtoffer na 10 september nog gezien of gesproken?
  • Heeft u misschien het pakket van dik plastic zien drijven in de Muidertrekvaart?
  • Wie weet meer over dit opblaaszwembad? Mist u dit zwembad? Heeft u het gezien bij iemand in de tuin of schuur of misschien bij het grofvuil? Informatie over dit zwembad is van groot belang voor het onderzoek, deel daarom zo snel mogelijk uw informatie met het onderzoeksteam.

Twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=wq-EeGE8Y38

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=RUCTuBJp5jI

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening