Ga naar content

Handgranaten ontploft op Hanselaarmate

Op dinsdagmorgen 26 februari 2019 schrikken bewoners van de Hanselaarmate in Zwolle rond 04.30 uur wakker van twee harde knallen. Er blijken meerdere auto’s en woningen beschadigd te zijn door twee handgranaten die zijn ontploft.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Vragen

We hebben al veel buurtbewoners en getuigen gehoord in het proces. Hierdoor hebben we al veel voertuigen en personen kunnen uitsluiten, maar we hebben ook nog wat vragen;
•           Voor de explosies is op de beelden uit de omgeving een kleine personenauto te zien, vierkant model, donkerkleurig deze rijdt rond 3.15 uur die nacht op de Tichelmeesterlaan te Zwolle.
o          We willen graag spreken met de bestuurder van dit voertuig.

•           Net na de explosies ziet een getuige een persoon in de buurt van de brandgang staan. Deze brandgang is aan de Hanselaarmate achter de woningen van nr. 24 t/m 30. De persoon stond er net na de knallen en liep rustig de brandgang in.

o          Deze persoon is mogelijk een belangrijke getuigen dus we willen hem of haar graag spreken.

 

Daarnaast willen we antwoord op de volgende vragen:

  • Wie heeft de granaten gegooid bij de woning aan de Hanselaarmate?
  • Weet je wat hiervoor de aanleiding kan zijn?
  • Zijn er mensen benaderd om de granaten te gooien?

Omschrijving

Gelukkig raakt er niemand gewond.
Uit onderzoek blijkt er een duidelijke link te zijn met een incident op 10 oktober 2018. Toen bevestigde een onbekende fietser een handgranaat aan de deur van een café aan de Voorstraat in Zwolle.
Gezien de plek van de explosies en de impact op de buurt neemt de politie dit zeer hoog op. De politie heeft tips gehad en ving signalen op over waarom deze incidenten zijn gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk zou zijn.

Om mensen hopelijk zo ver te krijgen om hun verhaal ook bij de politie te gaan doen is er nu een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die tot de oplossing van deze zaken leidt. 
 

Vragen

Heeft u informatie belt u dan met de politie via 0800 6070 of bel voor een vertrouwelijk gesprek met een rechercheur met het Team Nationale Inlichtingen 079 345 8 999. Tippen kan ook digitaal via het tipformulier op deze pagina.  

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=233kPEpy7hc

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening