Ga naar content

Politie zoekt getuigen in onderzoek fatale brand Hilledijk

Op 29 april heeft de politie een 54-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de fatale brandstichting, waarbij op zaterdagmiddag 13 april de 27-jarige Robert Hendrix uit Rotterdam om het leven kwam. De verdachte zit vast, de politie komt graag nog in contact met mensen die meer informatie hebben over wat er in het pand aan de Hilledijk gebeurde.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op zaterdag 13 april werd even voor 14:00 uur melding gemaakt van de brand die vermoedelijk op de eerste etage ontstond. De bewoner van de tweede verdieping probeerde de vlammen via een raam te ontvluchten en viel naar beneden. Op dat moment was er niemand anders in het pand aanwezig. Door de brand en zijn val, raakte de man zwaar gewond. De gezamenlijke inspanning van hulpverleners en publiek mocht niet baten. Het slachtoffer bezweek aan zijn verwondingen.

Onderzoek
De politie is direct na de brand een onderzoek gestart. Uit de eerste resultaten bleek dat het vermoedelijk om brandstichting ging. Ook is buurtonderzoek verricht, is met getuigen gesproken en er wordt onder andere gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn. Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond besteedde aandacht aan de zaak. In de omgeving van het pand zijn stoepborden geplaatst en posters zijn door de buurt verspreid.

Gegokt
De politie onderzoekt wat het motief is voor de brandstichting. Uit sporenonderzoek dat de politie in de woning op de eerste etage heeft gedaan, lijkt het erop dat daar illegaal gegokt werd. Mogelijk houdt dat verband met de brandstichting. Als u daar meer over kunt vertellen en/of informatie heeft over wie daar kwamen, is dat heel belangrijke informatie voor de politie.

Vragen

Het grootschalig rechercheteam stelt alles in het werk dit ernstige misdrijf met tragische afloop op te lossen. Heeft u informatie die van belang is? Bel dan 0800-6070 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Hier kunt u ook eventueel beeldmateriaal uploaden. Anoniem informatie doorgeven kan ook via 0800-7000 of op meldmisdaadanoniem.nl.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening