Ga naar content

Brand gesticht bij sportschool en kapsalon

Bij de sportschool en de kapsalon aan de Ringdijk in Lelystad-Haven is brand gesticht. De politie zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 26 februari 2019. Al eerder besteedde Omroep Flevoland tv-programma Bureau Flevoland aandacht aan de zaak. Dat was op 21 februari 2019.

Brand

Het gebeurt in de nacht van 23 op 24 november 2018 kort na middernacht. Rond 00.30 uur krijgt de meldkamer bericht dat de sportschool en de kapsalon aan de Ringdijk in brand staan en stuurt er de brandweer en agenten op af.

Evacuatie

De sportschool en de kapsalon zijn gevestigd op de begane grond van een galerijflat met drie woonlagen. Als de agenten aan komen rijden zien ze al zwarte rookwolken. Het flatcomplex staat compleet onder de rook en vlammen slaan uit het pand. De agenten en brandweerlieden evacueren de bewoners. Buurtbewoners vangen hen thuis op en ook het buurthuis biedt evacuees een veilig tijdelijk onderkomen. Personeel van de ambulancedienst helpt slachtoffers die rook hebben ingeademd en daardoor ademhalingsproblemen hebben. 

Onderzoek 

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en vindt al snel sporen die duiden op brandstichting. De dader of daders waren mogelijk met een scooter.

Vragen

  • Heeft u vlak voor, tijdens of vlak na de brand een scooter in de omgeving van de Ringdijk zien rijden met één of twee personen erop?
  • Heeft u gezien dat de brand werd gesticht of is u rond het tijdstip van de brand iets opgevallen op of in de omgeving van de Ringdijk dat mogelijk met de brandstichting te maken heeft?
  • Weet u wat de mogelijke aanleiding voor de brandstichting is?
  • Weet u wie er mogelijk bij de brandstichting betrokken zijn?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=y6bkAgIIiV4

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening