Ga naar content

Horecabedrijven beschoten

In een week tijd zijn zowel een cafetaria als een eethuis aan de Kamp in Amersfoort beschoten. Mogelijk gaat het om dezelfde dader. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van  dat programma van 9 april 2019. Al eerder besteedde tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht aandacht aan de zaak. Dat was in de aflevering van dát programma van 27 februari 2019.

Beschieting 1

Iets na 05.30 uur op donderdag 3 januari 2019 vuurt een man drie kogels af met een automatisch wapen op de ruiten van snackbar 't Poortje. Een bewakingscamera in de straat heeft de dader vastgelegd. Hij komt uit de Oliesteeg gelopen en verdwijnt daar ook weer.

Beschieting 2

Precies een week later wordt nog geen 100 meter verderop Eethuis Smulpoort beschoten. In de 05.45 uur komt een scooter in beeld. Vermoedelijk een rode Gilera Runner. De bestuurder stapt af en haalt een automatisch vuurwapen uit zijn tas. Hij vuurt één kogel af, daarna lijkt het wapen te blokkeren. De schutter doet nog een poging maar dat mislukt. Het wapen verdwijnt in de tas en de man gaat er met de scooter vandoor in de richting van de rotonde met de stier.

Motief onbekend

Voor de eigenaren van snackbar 't Poortje en Eethuis Smulpoort is het onduidelijk waarom juist hun bedrijven onder vuur zijn genomen. Beide eigenaren hebben bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en vernieling.

Dezelfde man

De politie is op zoek naar de identiteit van de dader of daders. Er wordt rekening mee gehouden dat beide schietpartijen mogelijk door dezelfde dader zijn gepleegd.

Signalement

De man die verantwoordelijk is voor de eerste bechieting:

 • heeft een normaal postuur
 • droeg een donkere broek
 • had een jas aan met capuchon (de jas is iets lichter van kleur dan de broek)
 • droeg schoenen met lichtgekleurde zolen

De man van de tweede beschieting kwam dus aanrijden op de rode scooter.
Hij:

 • heeft een normaal postuur
 • droeg een korte, donkere jas
 • had een donkere broek aan met wit logo ter hoogte van zijn linker bovenbeen
 • droeg donkere schoenen
 • had een blauwe bivakmuts op met twee witte strepen van de bovenzijde naar de achterzijde
 • had een grote zwarte sporttas bij zich
 • reed op een rode scooter zonder kentekenplaat, vermoedelijk een Gilera Runner.

Vragen

Weet u iets over de schutter of schutters of de aanleiding van de beschietingen, of heeft u zelf misschien iets opvallends gezien in de omgeving van de Kamp dat er mogelijk iets mee te maken heeft? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=XhQeOwSzpJI

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening