Ga naar content

Romp van vrouw in koffer

De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek na de vondst van menselijke resten in een koffer aan de Zuider IJdijk.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op zaterdag 19 januari kreeg de politie rond 11.20 uur een melding over een koffer aan de oever van de Zuider IJdijk. Politiemensen troffen in de koffer menselijke resten aan. Inmiddels is door de recherche en een forensisch team vastgesteld dat het om de romp gaat van een vrouw, vermoedelijk tussen de 20 en 36 jaar oud. Het gaat om een blanke vrouw. Ze had een zwarte rok en een zwart topje aan. De rok is van het merk &Other Stories, maat 38 (EU), 8(US). De top is doorschijnend en is van het merk Expresso, maat S. Op haar lichaam waren geen specifieke kenmerken zichtbaar zoals littekens of tatoeages.

Na de gruwelijke vondst is er direct een uitgebreid onderzoek gestart. Er is in de omgeving onder meer met boten gezocht naar meer mogelijke menselijke resten. Ook wordt er gekeken in het register van vermiste personen, maar er is op dit moment nog geen duidelijkheid over de identiteit van de vrouw of wanneer zij om het leven is gekomen. Wel is duidelijk dat de koffer in ieder geval al op 11 januari lag. Voor het onderzoek is het uiterst belangrijk om te weten sinds wanneer de koffer er lag en of er mogelijk personen en of voertuigen bij zijn gezien. De Zuid IJdijk is vrij lang, maar de koffer is gevonden vlakbij een pad dat ten noorden van de ingang van de Piet Heijntunnel en de S114 ligt.

De koffer betreft een donkerkleurig exemplaar van het merk Samsonite, type S'cure Spinner, met een formaat van 76 cm (h) x 46 cm (b) x 30 cm (d). Indien mensen meer weten over de koffer in relatie tot een vrouw die nu vermist wordt, dan hoort de recherche dat heel graag.

Onderzoek in de Nederlandse DNA-databanken heeft geen match opgeleverd. De recherche spreekt daarom heel graag met mensen die iemand uit hun omgeving missen die aan de beschreven kenmerken voldoet. 

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie via het onderstaande tipformulier door te geven.

 

INFORMATION IN ENGLISH

Human remains in suitcase

The Amsterdam police has started an investigation after a suitcase with human remains was found at the Zuider IJdijk on Saturday the 19th of January.

On that Saturday, police officers received a call from a person who noticed the suitcase at the Zuider IJdijk. After officers at the scene opened the suitcase, it became clear that it contained a female torso. The police has not been able to identify the woman so far. Her DNA did not match the DNA in the databank for missing persons.

Forensic experts concluded that the human remains belong to a light skinned woman who was somewhere between 20 and 36 years old. She wore a black &Other Stories skirt, size 38 (EU), 8 (US) and an Expresso top, size S. It is unknown when she died and where her other body parts are.

De woman was found in a dark colored S’cure Spinner Samsonite suitcase size 76 cm (h) x 46 cm (w) x 30 cm (d).

The investigating team wants to get in touch with people who might have information about the victim or the suitcase. In the event that people have information about a missing light skinned woman in the age of 20 and 36, investigators urgently want to speak to them. The investigators do not rule out the possibility that the victim is not originally Dutch. Therefore the information about this investigation is also available in English.  

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=dF0mv9C-2X8

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening