Ga naar content

Poging doodslag op bewoners in Waalwijk

Een 42-jarige man en zijn 38-jarige vrouw werden dinsdag 4 december 2018 rond 20.10 uur bij hun woning aan de Prof. Piersonstraat zwaar mishandeld. Twee mannen belden aan en sloegen direct de vrouw die open deed in het gezicht. Haar man die op het lawaai afkwam werd meerdere keren met een ijzeren pijp of ploertendoder op het hoofd geslagen. Het echtpaar moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 20.10 uur werd bij de woning aangebeld. De vrouw deed open. Zij woont daar met haar man van Poolse afkomst en drie kinderen. Een van de mannen riep tegen haar in het Pools goedendag.  Vrijwel direct hierna kreeg zij van een van die mannen enkele vuistslagen in het gezicht. Hierna kwam haar man snel naar beneden.  Hij werd door beide mannen met een voorwerp, mogelijk een ploertendoder, op het hoofd geslagen. De bewoner heeft hen terug geslagen en geschopt en beide mannen uiteindelijk verjaagd.  Ze renden weg in de richting van de Groen van Prinstererlaan. Het echtpaar vermoedt dat het om twee Poolse mannen gaat.  Zij hebben geen idee wat het motief van de mannen was, maar sluiten niet uit dat het om een zakelijk geschil uit het verleden gaat. De bewoners hadden in het verleden een adviesbureau met veel Poolse klanten. 

Signalement van de daders
dader 1: Blanke man, normaal postuur, circa 1.70 meter, 30-35 jaar, blond / kalend. Hij droeg een zwarte jas en een zwarte gebreide muts.
dader 2: Blanke man, slank postuur, 20-25 jaar, smal gezicht, driedagen baardje, donker haar. 
 

Vragen

1) Wie heeft gezien hoe de daders gekomen en gevlucht zijn, hadden zij de beschikking over een vervoermiddel?
2) Wie heeft er informatie over de achtergronden van dit delict?
3) Wie herkent de daders?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=7calr2LYOow

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening