Ga naar content

Jonge vrouwen stelen bankpassen met babbeltruc

Twee jonge vrouwen die zich voordoen als leerlingen die een onderzoek doen of medewerkers van de zorg, hebben zich zo al minimaal twee keer binnen weten te praten in het huis van mensen op hoge leeftijd. Een keer op maandag 7 januari bij een bewoonster aan de Planetenstraat en twee weken later, op maandag 21 januari, op de Belgiëlaan. Terwijl de ene vrouw met het slachtoffer in gesprek is, moet de andere opeens door naar een volgende adres. Hierbij steelt zijn dan op de weg naar buiten de bankpas.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Na de diefstal gaan de twee dieven op maandag 7 januari meteen op andere plekken in Nederland pinnen, waaronder bij een parfumerie in Utrecht. Ze winkelen voor een groot bedrag. Ze hebben hier voor ruim 600 euro cosmetica uitgezocht. 

Precies 2 weken later slaan ze opnieuw in Dongen toe, misschien zegt het iets over hen dat het weer op een maandag is. Hier is ook duidelijker hoe ze de pincode van hun dan 86-jarige slachtoffer in handen krijgen. Nadat mevrouw bezoek van de dames heeft gehad om zogenaamd te praten over het thema onderwijs, werd ze opgebeld door een nepbankmedewerkster die om haar pincode vroeg omdat haar bankpas beschadigd was en vervangen moest worden.

Hier verdwijnt bij het pinnen in datzelfde Dongen een hele stapel bankbiljetten van mevrouws geld. Maar liefst 2000 euro.

 

Vragen

Beide vrouwen zijn jong en spraken duidelijk Nederlands en waren dik opgemaakt met opvallend gelakte nagels. Hoewel ze steeds proberen hun sjaals zoveel mogelijk om hun gezichten te draperen, zien we steeds meer.

Wie herkent de jonge vrouwen?

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening