Ga naar content

Inbrekers stelen antieke pendules en dure horloges

Als drie inbrekers betrapt worden, roepen ze 'Kurwa kurwa'. Een niet al te fraai Pools scheldwoord. Toch lukt het ze om ervandoor te gaan met een aantal antieke pendules en dure horloges ter waarde van tienduizenden euro's. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de gestolen spullen. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 12 juni 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Inbraak

De inbraak vindt plaats in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april in Oud-Zuilen, een dorp tussen Utrecht en Maarssen. De bewoners waren op dat moment een dagje weg. Een logé, een man van in de 60, paste op het huis en lag die nacht te slapen op de tweede verdieping. Hij wordt wakker van de inbrekers. Als hij gaat kijken waar het geluid vandaan komt, loopt hij drie in het donker geklede mannen tegen het lijf.

Pools

De inbrekers schrikken ook van de logé roepen dan een aantal Poolse scheldwoorden. Dat duidt erop dat de mannen waarschijnlijk van Poolse afkomst zijn. 

Politie

De logé vlucht zijn slaapkamer in en belt 112. De inbrekers barricaderen de deur van de slaapkamer. Als de agenten aankomen, zijn de inbrekers verdwenen. Een speurhond volgt hun spoor tot aan de Groeneweg. De politie vermoedt dat de daders daar in een voertuig gestapt zijn. 

Pendules

De buit van de inbrekers bestaat uit eenaantal antieke pendules. 

Horloges

Ook nemen ze een aantal dure horloges mee. De totale waarde van de buit looptin de tienduizenden euro's. 

Vragen

  • Weet u of de getoonde horloges en pendules na 20 april ergens te koop zijn aangeboden?
  • Weet u fmisschien waar de spullen nu zijn?
  • Weet u wie erachter de inbraak zitten? 

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening