Ga naar content

Dodelijk schietincident Buitensingel

Dinsdagmiddag 1 oktober 2019 wordt op een parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel in Amsterdam-Duivendrecht in een auto een zwaargewonde man aangetroffen. Toegesnelde hulpdiensten proberen de man nog te reanimeren, maar hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie start direct een uitgebreid onderzoek naar de dood van de man, de 34-jarige Seif Ahmed. In eerste instantie houdt de recherche rekening met alle scenario’s, waaronder het scenario zelfdoding. Gedurende het onderzoek wordt dat scenario echter steeds minder waarschijnlijk. De recherche houdt er op dit moment sterk rekening mee dat in deze zaak sprake is van een misdrijf en spreekt daarom graag met mensen die meer informatie hebben.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Seif Ahmed

De politie heeft vrijdagochtend 22 november 2019 in Amstelveen een 49-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Seif Ahmed. De 34-jarige Amsterdammer werd op 1 oktober 2019 in kritieke toestand aangetroffen in een auto op een parkeerterrein aan de Buitensingel in Amsterdam-Duivendrecht. Reanimatie mocht helaas niet meer baten. 

Achterin het voertuig zat het pas 14 maanden oude dochtertje van het slachtoffer. Aan het onderzoek naar de dood van Ahmed werd eerder aandacht besteed in Opsporing Verzocht en de regionale opsporingsprogramma’s Bureau 020 en Bureau NH.

De aangehouden verdachte zit in alle beperkingen en mag derhalve alleen contact hebben met zijn advocaat. 

Omschrijving

Rond 17.15 uur die dinsdag komt de melding binnen dat iemand een bewegingsloze man in een auto ziet zitten op de parkeerplaats. De melder krijgt geen contact met de man en maakt zich ernstig zorgen. Verschillende hulpdiensten snellen zich direct naar de locatie en treffen daar de man aan. Hij is zwaargewond en moet meteen gereanimeerd worden. Hulp mag echter niet meer baten en het slachtoffer overlijdt ter plekke.

Op de achterbank van de auto zit een jong kindje. Dit peutertje is gelukkig ongedeerd. Al snel blijkt het om het 14 maanden oude dochtertje van het slachtoffer te gaan en hulpverleners dragen dit kindje op een later moment over aan de moeder.

Verdachte omstandigheden

De omstandigheden waarin het slachtoffer wordt aangetroffen zijn verdacht en de politie begint gelijk aan een uitgebreid (sporen)onderzoek. Het slachtoffer blijkt te zijn overleden aan een schotverwonding. Aan het begin van het onderzoek houdt de recherche alle scenario’s rond de dood van het slachtoffer open, ook de mogelijkheid dat het slachtoffer zichzelf om het leven heeft gebracht. Maar naar mate het onderzoek vordert, wordt dit scenario minder reëel en menen politie en justitie dat hier toch sprake is van een misdrijf. Seif is waarschijnlijk doodgeschoten. Rechercheurs komen daarom graag in contact met mensen die meer weten over (het motief achter) het schietincident, eventuele dader(s) en/of het slachtoffer.

Slachtoffer

Het slachtoffer is de 34-jarige Seif Ahmed, vader van twee kinderen. Seif kwam uit Egypte, maar woonde en werkte de afgelopen jaren in Amsterdam. Seif was vooral actief als kapper in Amsterdam-West. Hij was geen bekende van politie en justitie en uit het onderzoek is ook niets naar voren gekomen wat mogelijk zou kunnen duiden op criminele banden of activiteiten. Als mensen een idee denken te hebben waarom Seif mogelijk is doodgeschoten en/of wie er eventueel achter zijn dood zou kunnen zitten, hoort het onderzoeksteam dat heel graag. Ook is het team op zoek naar mensen die meer weten over Seifs laatste uren.

Laatste uren

Bekend is dat Seif dinsdagmiddag 1 oktober rond 14.00 uur het OLVG-ziekenhuis aan de Jan Tooropstraat verliet. Hij was daar bij zijn 4-jarige zoontje geweest, dat een paar dagen eerder voor een behandeling opgenomen was. Zijn vrouw loste hem af en Seif ontfermde zich vanaf dat moment over hun dochtertje van 14 maanden. Seif ging naar huis om te douchen en zich om te kleden, waarna hij met zijn dochtertje vertrok voor een afspraak met een vriend. Seif wilde met hem zijn financiën bespreken. De twee mannen ontmoetten elkaar in Amsterdam-West en na een kort praatje stapten ze ieder in hun eigen auto en reden naar het tankstation van de Makro in Duivendrecht. Op bewakingsbeelden van de Makro is te zien dat Seif met zijn witte Volkswagen, een Golf stationwagen met panoramadak en achter getinte ruiten, om 15.12 uur kwam aanrijden.

Het volgende dat vast staat, is dat de auto van Seif, tien minuten later, om 15.23 uur weer is gefilmd. De auto reed toen over de Holterbergweg richting de Arena. Op diezelfde camera is te zien dat de witte auto drie kwartier later, om 16.08 uur, ook weer terug kwam rijden. Zo’n uur later werd Seif zwaargewond aangetroffen.

De recherche wil graag weten wat Seif tussen 15.12 uur en het moment dat hij werd aangetroffen op de parkeerplaats heeft gedaan. Zat hij zelf achter het stuur toen zijn auto richting de Arena reed? Bevond de persoon die hem later mogelijk om het leven heeft gebracht zich misschien al bij hem in de auto? Is Seif daarna rechtstreeks naar de parkeerplaats gereden of is hij eventueel nog ergens anders geweest? Op al deze vragen hopen rechercheurs snel antwoorden te krijgen.

Motief

Waarom Seif waarschijnlijk is doodgeschoten, is nog niet duidelijk. Er gaan geruchten dat hij mogelijk beroofd zou zijn. Seif zou een aanzienlijk bedrag hebben gespaard dat hij wilde gebruiken voor de aankoop van een nieuw huis voor hem en zijn gezien. Dat geld zou mogelijk een motief kunnen zijn geweest voor zijn dood. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die hier meer over kunnen vertellen.

Informatie delen

Bent u getuige geweest van het schietincident? Of heeft u andere informatie die de recherche mogelijk verder kan helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening