Ga naar content

Poging straatroof met taser

De recherche doet onderzoek een poging straatroof van een 16-jarige inwoner uit Abcoude.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het 16-jarige slachtoffer heeft die avond gesport en na afloop zit hij rond 20.30 uur nog even te chillen met een vriendje aan de Spoorlaan. Er loopt een donkergetinte jongen langs die naar de twee vrienden kijkt. Een paar minuten later komen er drie donkergetinte jongens hun kant op en er ontstaat direct een dreigende situatie.

Een van hen heeft namelijk een taser vast. Het wapen maakt een dreigend knetterend geluid. De jongen met de taser heeft het voorzien op de telefoon van het 16-jarige slachtoffer. Ondanks de dreiging van de taser, weet het slachtoffer zijn telefoon vast te houden. Hij duwt zijn belager van zich af en de twee vrienden zetten het op een rennen.

In de hectiek heeft het slachtoffer zijn rugtas met sportkleding achter gelaten. Deze blijkt te zijn meegenomen. In de rugtas zaten een zwarte Nike trainingsbroek en een zwart shirt van Nike.

De recherche houdt er sterk rekening mee dat de verdachte uit Amsterdam komt. De verdachte die de taser heeft gebruikt, heeft ruim twee 2 weken de tijd gekregen om zichzelf te melden. Omdat dit niet gebeurd is, wordt hij nu herkenbaar getoond.

Vragen

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier of via het anonieme tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.

.

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=hOf0kfucUzU

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=_lcAhLYiJI8

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening