Ga naar content

Bloedprikbabbeltruc - Wie zijn deze nep verpleegkundigen?

De bloedprik babbeltruc, trap er niet in! Deze twee slinkse criminelen deden zich voor als nep verpleegkundigen bij een 90-jarige man uit Eindhoven om vervolgens zijn rekening te plunderen, zoals hier op de beelden te zien is. Wie (her)kent ze?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Veel tips zijn er al binnen gekomen over deze bloedprik-bende naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht op 29 oktober 2019. Bedankt daarvoor, het team is ermee aan de slag.

GOED OM TE WETEN:
Instanties die écht bloed komen prikken bij mensen thuis, zullen altijd van tevoren een afspraak maken. Deze verpleegkundigen staan nooit plotseling voor uw deur. Denkt u bezoek te hebben gehad van zulke oplichters? Bel dan altijd direct112. Heeft u informatie over waar deze daders nu zijn of zijn geweest? Geef het door via de Opsporingstiplijn.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

Omschrijving

Met een smoes over een heersende griepepidemie praatte dit duo zich binnen bij het hoogbejaarde slachtoffer. De vrouw nam via een vingerprik bloed af, de man ging ondertussen op zoek naar waardevolle spullen en geld.

Gewetenloos
Het slachtoffer kreeg te horen dat zijn bloedwaarde niet goed was, maar dat een pil het zou oplossen. Hij moest wel even 1 euro pinnen om de pillen te bestellen. Met het zogenaamde pinapparaat werden zijn pasgegevens gekopieerd. Vlak erna zien we dit gewetenloze duo dan hier bij een bank in Winkelcentrum Woensel en in Heeze met de gestolen bankpas van meneer pinnen. Zo wisten ze 4000 euro buit te maken.

Laat ze niet binnen
Van koeriers die een bloemetje komen brengen tot nepverplegers die dus zogenaamd bloed komen prikken. Criminelen gebruiken allerlei smoezen om uw woning binnen te dringen. Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen.

Voor dat u de deur openmaakt:
Gebruik altijd eerst een raam- of deurspion, een deurketting of kierstandhouder.
Als u niemand verwacht, doe niet open en neem niets aan als u niets besteld heeft.
En vertrouwt u het toch niet? Maak hier dan altijd melding van bij de politie, via 112 of 0900-8844.

Lees hier meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Vragen

Herkent u de personen op de afbeelding? Heeft u ze gezien? Zijn ze ook bij u aan de deur geweest? Laat het weten: 0800-6070 / M. 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ElQpRAz02Mk

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Nac-Z23PBlM

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: