Ga naar content

Brandstichting Gravestein

Op 3 juni 2019 gooide iemand een brandende molotovcocktail door een raam naar binnen bij een woning aan de Gravestein in Amsterdam-Zuidoost.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Jongen aangehouden nav molotovcocktail Gravestein.

Vorige week heeft een jongen zich op een politiebureau gemeld in verband met de poging tot brandstichting in een woning in de flat Gravestein. De verdachte is 15 jaar oud en had zichzelf herkend op videobeelden die in het kader van Opsporingscommunicatie waren uitgebracht. De beelden waren getoond bij de Tv-programma’s Bureau 020 van AT5 en bij Bureau NH van TV-Noord-Holland. De rechercheurs hebben de jongen aangehouden en gehoord.

Op maandag 3 juni van dit jaar waren er twee jongens betrokken bij het incident in de flat Gravestein.

Het rechercheteam is nog naarstig op zoek naar de tweede verdachte en daarom blijft zijn foto nog op politie.nl staan.

Omschrijving

Een geluk was dat de fles niet kapot spatte en ontplofte daardoor niet. De aanwezige bewoner de relatief kleine brand kon blussen. Dit neemt niet weg dat het hier om een zeer ernstig feit gaat waarbij minimaal een woningbrand had kunnen ontstaan maar waarbij ook mensenlevens op het spel stonden.

De politie heeft de beschikking over videobeelden waarop te zien is dat twee mannen wegrennen. Het rechercheteam wil graag weten wie deze wegrennende mannen zijn.

Vragen

Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening