Ga naar content

Gewelddadige overval op juwelier in Montfoort

Politie zoekt mededaders van gewelddadige overval op juwelier uit 2013.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier

Omschrijving

De politie heeft op woensdag 6 mei 2020 een 28-jarige man uit Lopik aangehouden voor de gewelddadige overval op een juwelier in Montfoort. Bij die overval in 2013 raakte de echtgenoot van de juwelier zwaargewond. In totaal zijn drie jongemannen bij de overval betrokken, van wie er nog twee worden gezocht.

Op 14 mei 2013 overvielen drie gewelddadige mannen juwelier Lydia Mosterd aan de Hofstraat. Ze richtten een vuurwapen op de man, mishandelden hem en sloegen de vitrines stuk. In korte tijd graaiden ze voor zo’n 25.000 euro aan sieraden bij elkaar. Waarschijnlijk zijn de overvallers gevlucht in een zwarte Volkswagen Polo.


‘Waarom moet iemand zo levensbedreigend mishandeld worden voor een paar sieraden?’Signalement verdachten
Dankzij nieuwe informatie en intensief onderzoek heeft de politie één van de drie verdachten aangehouden. De reeds aangehouden verdachte was destijds 21 jaar oud. Het rechercheteam gaat er vanuit dat zijn compagnons destijds ook ongeveer  die leeftijd hadden. Op dit moment zijn ze waarschijnlijk eind 20, begin 30 jaar oud. Beiden hadden ze een licht getinte huidskleur en waren ze kleiner dan de aangehouden verdachte die 1.77m. is. Mogelijk dat ook zij uit Lopik of één van de dorpen in die omgeving komen.

Vragen

Help de politie
Beschikt u over informatie die mogelijk van groot belang kan zijn in dit onderzoek? Neem alstublieft contact op, desnoods anoniem.

  • Wie weet meer over de daders?
  • Wie weet meer over de criminele contacten van de aangehouden verdachte?

Contact
Bel de opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000, vul onderstaand tipformulier in of stuur uw tip in via meldmisdaadanoniem.nl

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=3vXwyAFs-3Q

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening