Ga naar content

Politie zoekt bankpasfraudeurs

Een vrouw werd op vrijdag 28 augustus gebeld door een man die vertelde dat hij namens de fraudehelpdesk van haar bank contact opnam. Hij zei dat haar bankrekening gehackt was.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Om te voorkomen dat haar geld van de rekening zou verdwijnen moest ze haar bankpas doorknippen en samen met haar pincode en digipas afgeven aan de bode die even later voor de deur stond. Ze volgde de instructie en gaf de spullen af aan de man. Omdat ze na afloop argwaan kreeg ging ze meteen naar de bank om haar rekening te blokkeren. Helaas was het al te laat en hadden onbekenden al een bedrag van haar rekening gehaald.

Dezelfde dag gebeurde hetzelfde bij een man een Rijssen. Ook hij werd gebeld door een zogenaamde ‘fraudehelpdesk’ van zijn bank en even later stond een man bij hem voor de deur om zijn doorgeknipte bankpas, pincode en identifier op te halen. De daders wisten een flink bedrag van de rekening van de man te halen.

Omdat de werkwijze van beide incidenten overeen komt, vermoedt de politie dat het mogelijk om dezelfde daders gaat. Van het pinnen zijn beelden beschikbaar.
2020410759 / 2020416570

Vragen

Wie is de man die hier geld opneemt met de pinpassen die door middel van oplichting zijn verkregen?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=WN6BOqJNwbw

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=916cpGQ2lyU

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening