Ga naar content

Ouder echtpaar bedreigd door afpersers

Op donderdag 10 september rond 15:30 uur belden twee mannen aan bij de woning van een bejaard echtpaar aan de Vogelenzangsestraat. De bewoonster was op dat moment alleen thuis, maar de mannen wilden per se haar man spreken.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het echtpaar verhuurt verschillende panden en kamers. De onbekende mannen vertelden de bewoonster dat ze een conflict hadden met een van hun huurders. Ze gaven aan dat het conflict hen veel geld zou kosten en eisten daarom compensatie. Ze bedreigden de vrouw en eisten geld.

Afspraak
Om het geëiste geld te overhandigen werd een afspraak gemaakt op vrijdag 11 september op de parkeerplaats bij het Gelredome. Bij die gelegenheid hield een onopvallend arrestatieteam drie mannen aan. Maar dat waren niet de mannen die een dag eerder bij de slachtoffers aan de deur hadden gestaan.

Signalement daders bij woning
De twee afpersers die de politie nog zoekt zijn beide rond 25 jaar oud en hebben en getint uiterlijk. Ze spraken correct Nederlands. De langste van de twee had een gezet postuur. Hij had zijn zwarte haar achterover gekamd en had een ringbaardje. Hij droeg die dag een grijze blouse. Zijn kleinere handlanger was gekleed in een spijkerbroek en een trui met een rood embleem. Zij naam is mogelijk ‘Reda’ of ‘Redo’. Tijdens het onderzoek zijn concrete aanwijzingen naar voren gekomen dat één of beide mannen mogelijk uit de omgeving van Culemborg komen.

Witte auto
Toen de afpersers de woning van de Drielse slachtoffers bezochten reden ze in een kleine, witte auto. In het kenteken kwam de combinatie SF-14 voor.

Vragen

Wie weet of vermoedt iets over deze twee onbekende afpersers?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=44QS0sb2KdE

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening