Ga naar content

Getuigen gezocht: 17-jarige loopt op onbekende wijze zwaar letsel op

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september 2020 raakt een 17-jarig meisje uit Amsterdam op weg naar huis dusdanig gewond dat zij in het ziekenhuis geopereerd moet worden en daar vervolgens vier dagen ligt. Hoe zij aan haar letsel komt, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Het slachtoffer en ook de politie willen graag weten wat haar overkomen is en roepen mogelijke getuigen op zich te melden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Door het zware letsel herinnert het slachtoffer zich niet alles meer van die nacht en weet daarom ook niet wat er nou precies met haar gebeurd is. Het slachtoffer kan nog terughalen dat zij zaterdagavond samen met een vriendin wat drankjes in een café in Amsterdam-Oost dronk en rond 03.20 uur ‘s nachts alleen huiswaarts keerde. Ze fietste vanaf de Ringdijk de Linnaeusstraat op, vervolgde haar weg over de Linnaeusstraat en sloeg vermoedelijk de Mauritskade op. Waarschijnlijk kwam ze daarna uit op de Stadhouderskade.

Vanaf dat moment worden de herinneringen van het slachtoffer erg vaag. Ze weet dat zich erg slecht voelde, zo slecht dat ze ter hoogte van het Vondelpark stopte om even te gaan zitten. Ze besloot in eerste instantie om terug te rijden in de richting waar ze vandaan kwam, maar realiseerde zich dat fietsen eigenlijk niet meer ging. Ter hoogte van het Rijksmuseum zette ze haar fiets op slot, wist een taxi tot stoppen te manen en nam die terug naar huis.

Thuis aangekomen ging het slachtoffer naar bed, maar slapen ging door de pijn eigenlijk amper. De volgende ochtend realiseerde het slachtoffer zich dat ze er echt slecht aan toe was en schakelde hulp van een familielid in. Dit familielid nam haar mee naar de eerste hulp en in het ziekenhuis kwam de ernst van situatie aan het licht. Uit onderzoek bleek ze meerdere, zware interne verwondingen te hebben. Het slachtoffer moest daarom gelijk worden geopereerd en lag dus uiteindelijk vier dagen in het ziekenhuis, waarvan twee zelfs op de intensive care.

Toedracht onbekend
Het is voor het slachtoffer en de politie niet duidelijk hoe het meisje dit zware letsel heeft opgelopen. De recherche onderzoekt of er mogelijk sprake is van een strafbaar feit, maar de informatie over de zaak is nu nog te summier om daar conclusies over te kunnen trekken.

Getuigenoproep
De recherche spreekt dus graag met mensen die mogelijk meer weten over wat er met dit slachtoffer gebeurd is. Heeft u haar die nacht ergens op haar route gezien of zelfs gesproken? Bent u misschien in het bezit van (dashcam)beelden van het slachtoffer? Of weet u eventueel wat de toedracht kan zijn geweest? Meld dat dan bij de politie.

Informatie delen
Kunt u de recherche verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: