Ga naar content

Update Gezocht – verdachten van belagen politie bij Feyenoord training

Zwaar vuurwerk, stenen en verkeersborden kregen agenten om de oren tijdens de laatste training voorafgaand aan Feyenoord- Ajax afgelopen mei. Zes politieagenten liepen gehoorschade op. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de relschoppers.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

De mogelijk minderjarige verdachte werd in eerste instantie getoond met een blur over de foto. Omdat dit niet tot een herkenning heeft geleid, worden de foto's nu zonder blur getoond. Het gaat om VFR01.

Omschrijving

Het is een traditie van het Feyenoordlegioen om de laatste training voorafgaand aan de klassieker Feyenoord-Ajax de spelers een hart onder de riem te steken. Naar aanleiding van de vorige laatste training voor de klassieker in januari van dit jaar, was de politie actief aanwezig rondom het trainingscomplex. In januari hielden supporters zich niet aan de coronamaatregelen en werd er massaal vuurwerk afgestoken. Daarom werd er nu actief gecontroleerd op bezit van vuurwerk en naleving van de coronamaatregelen. Op voorhand was met de supporters gecommuniceerd dat vuurwerk (ook fakkels) niet waren toegestaan.

Prima sfeer
Supporters die naar de dijk wilden, kwamen langs een punt waar je vuurwerk vrijwillig kon inleveren. Bij verdenking werd gefouilleerd op vuurwerk. Daarom werden veel fakkels al eerder afgestoken. Zo'n 200 supporters lieten zich fouilleren en betraden de dijk om de spelers te supporten. Dit verliep in een prima sfeer.

Gehoorschade
Anders was dat onderaan de dijk. Toen één supporter een fakkel gooide volgden er al snel meer. Tientallen supporters keerden zich tegen de politie. De ME voerde een aantal charges uit. Ook werd er gegooid met stenen en verkeersborden die ter plekke uit de grond werden getrokken. Er werden niet alleen fakkels gegooid maar ook Cobra’s, die met hun enorme explosies voor gehoorschade hebben gezorgd bij meerdere agenten. Zes agenten hebben nu nog steeds gehoorschade.

Onderzoek
Tijdens de ongeregeldheden hielden de aanwezige agenten al acht personen aan, onder andere voor in het bezit zijn van zwaar vuurwerk en het stenen gooien naar de politie. Eén van deze verdachten is al voor de rechter geweest. Hij heeft een taakstraf van 180 uur gekregen. Om de overige relschoppers te identificeren en aan te houden, loopt er een onderzoek. Daarvoor zijn  alle beschikbare camerabeelden bekeken en aan politiecollega’s getoond ter herkenning. Dat leverde al een aantal herkenningen op. Deze personen zullen binnenkort worden aangehouden.

Publicatie beelden
Om de nog niet herkende relschoppers aan te kunnen houden, toont de politie nu hun beelden aan het publiek.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: