Ga naar content

Jongen steelt 10.000 euro

Een ouder echtpaar en een 73-jarige vrouw uit Soest zijn op dezelfde avond bestolen van 5000 euro door middel van een oplichtingstruc.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Telefoontje

Woensdagmiddag 21 juli gaat de telefoon bij het bejaarde stel. De man neemt op en krijgt een vrouw aan de lijn die zich voordoet als bankmedewerker. Er zou fraude zijn gepleegd met de rekening en een medewerker komt langs om de bankpas op te halen en die te ruilen voor een nieuwe. Terwijl de zogenaamde bankmedewerker tijdens het gesprek de pincode van de man achterhaald, ziet de Soester dat er een auto aan komt rijden, met daarin twee jonge mannen. Eén stapt uit, belt aan en de bewoner geeft hem de bankpas.

Nog een slachtoffer

Diezelfde avond slaan de criminelen weer toe. Nu bij een 73-jarige vrouw, waar ze op dezelfde manier te werk gaan. Zowel het echtpaar al de 73-jarige vrouw houden een vervelend gevoel aan het gesprek over. Ze besluiten hun bank te bellen en dan blijkt dat in beide gevallen 5000 euro is afgeschreven.

Signalement

-lichtgetinte huid
-smal postuur
-tussen de 15 en 25 jaar
-opgeschoren zijkanten en achterzijde van zijn haar
-zwart shirt van The North Face. Op de achterkant staat in een rood vierkant met witte letters het logo met daaronder in witte tekst "never stop exploring"
-blauwe/grijze broek
-bij de eerste keer pinnen droeg te jongen een blauw petje van Under Armour en bij de tweede keer pinnen droeg hij een zwart petje van DSQUARED
-zwarte/blauwe sportschoenen met een witte zool

Vragen

Weet u wie deze oplichter is? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening