Ga naar content

Relschoppers gezocht Den Haag

Zaterdagavond 20 november rond middernacht is de politie druk bezig geweest met het optreden tegen relschoppers die de openbare orde verstoorden in de omgeving van de Vaillantlaan in Den Haag.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Een grote groep jongeren zocht er bewust de confrontatie met de politie op. De groep stichtte brandjes, pleegde vernielingen, belaagde automobilisten en gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten. Een van de relschoppers gooide een steen door de zijruit van een passerende ambulance, die op dat moment een patiĆ«nt naar het ziekenhuis vervoerde. In de uitzendingen van Team West en Opsporing Verzocht werden er herkenbare foto's getoond van personen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten bij de ongeregeldheden.  

Ongeregeldheden tijdens persconferentie
Tijdens de persconferentie die plaatsvond op vrijdag 12 november ontstonden ongeregeldheden in de omgeving van de Turfmarkt in Den Haag. Relschoppers gebruikten hier fors geweld. Zij gooiden onder andere met zwaar vuurwerk en stenen. Het rechercheteam onderzoekt het geweld dat de andere relschoppers gebruikten. Ook van deze nog niet aangehouden relschoppers worden er herkenbare foto's getoond. 

Wat kun je doen als je iemand herkent?
Herken je iemand van de foto's, vul dan het onderstaande tipformulier in of bel met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Vermeld daarbij het verdachte-nummer. Wilt u anoniem melden kan dat via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 
 

Vragen

Herkent u de verdachten of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 06-57876279. 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening