Ga naar content

Wie herkent deze verdachten ongeregeldheden Tilburg?

Het rechercheteam in Tilburg maakt beelden van alvast vier verdachten openbaar die betrokken waren bij de ongeregeldheden van zondag 24 januari in Tilburg. Een groep relschoppers was verantwoordelijk voor vernielingen, geweldplegingen, brandstichting en zelfs een poging tot doodslag.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier

Update

Op dinsdagochtend 23 maart 2021, in het onderzoek naar de ongeregeldheden van zondag 24 januari in Tilburg, hield de politie een 18-jarige Tilburger in zijn woning aan. De Tilburger is meegenomen naar het bureau waar hij door politiemensen is verhoord. Het onderzoek loopt.

Op maandagochtend 22 februari 2021 heeft een 18-jarige man uit Tilburg zichzelf gemeld bij het politiebureau. Hij herkende zich op de eerder vrijgegeven beelden. Hij is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Omschrijving

Met name in Tilburg West werd er door een grote groep gereld en werd er van alles vernield. Winkels, een bushokje dat in vlammen op ging, panden en verkeersborden. Ook gingen er auto’s in brand. Hiernaast werden er molotovcocktails gegooid en journalisten werden belaagd. Bij een woning werd zelfs een explosief aan het raam bevestigd, waardoor een jonge vrouw ernstig gewond raakte.

De vier mogelijk jeugdige verdachten die we nu nog geblurd tonen, worden binnen enkele dagen herkenbaar getoond. Vooral tegen deze jongeren en hun ouders zouden we willen zeggen, laat het zo ver niet komen en kom je melden. Uiteraard geldt dit ook voor alle andere verdachten die betrokken zijn bij de ongeregeldheden. Aanstaande maandag is er uitgebreid aandacht voor de ongeregeldheden in Tilburg en laten wij meer beelden zien in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant en aanstaande dinsdag in Opsporing Verzocht.

Vragen

  • Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.
  • Herken jij één van de verdachte(n)? Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld altijd het TILB NN-nummer wat op de foto staat.

  • Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
  • Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734

 

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening