Ga naar content

Wapenvondst park Transwijk

De recherche van de politie Midden-Nederland komt graag in contact met mensen die in het Utrechtse park Transwijk verdachte zaken hebben gezien. Afgelopen donderdag, 7 januari, werd in een kuil in de grond een verzameling wapens gevonden. Mogelijk hebben mensen gezien dat de wapens daar zijn achtergelaten.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De vondst werd donderdag gedaan nadat er nieuwe informatie was binnengekomen in een lopend onderzoek. Zo werd er gemeld dat er op een specifieke locatie in park Transwijk wapens verstopt zouden liggen. Vanwege de veiligheid is eerst de situatie grondig in kaart gebracht. Vervolgens is er in de omgeving gezocht en zijn verborgen in de grond inderdaad meerdere automatische vuurwapens gevonden.

De politie onderzoekt wie de wapens hier heeft achtergelaten en waarom. Mogelijk zijn er voorbijgangers geweest in het park die afgelopen periode verdachte zaken hebben gezien. En mogelijk zijn er mensen die meer weten over het gebruik van deze verstopplek.

Vragen

Tipgevers worden gevraagd zich te melden bij de politie. Dat kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Ook via onderstaand formulier kan informatie worden doorgegeven.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening