Ga naar content

Gewapende straatroof

Op maandagmiddag 31 mei wordt een man rond 17.45 uur op de Utrechtse Heuvelrug in Vleuten van een tas beroofd. Daarbij wordt hij door twee overvallers met een vuurwapen bedreigd. De twee donker getinte overvallers gaan er vermoedelijk in een zilvergrijze Volkswagen Golf vandoor.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op maandagmiddag 31 mei parkeert een Vleutense man van rond de 60 rond 17.45 uur zijn auto op de Utrechtse Heuvelrug in Vleuten in een parkeervak. Terwijl hij een tas uit de kofferbak wil halen, komen er uit de richting van de Stroomrugbaan twee mannen aanlopen. De twee lopen direct op de Vleutenaar af, waarbij één van hen hem met een vuurwapen bedreigt. De overvallers pakken de tas van de Vleutenaar en gaan er rennend met de tas vandoor.

Vluchtroute
Uit getuigenverklaringen blijkt hoe de twee vermoedelijk zijn gevlucht: zij rennen een brandgang in, in de richting van de Beukenburgplaats, vervolgens linksaf via de Beukenburg in richting van de Pijnenburg, linksaf de Pijnenburg op en daar via een brandgang in de richting van de Eyckenstein. Daar linksaf in de richting van de Stroomrugbaan. Op de Stroomrugbaan stappen de overvallers vermoedelijk in een zilvergrijze Volkswagen Golf en gaan zij er in de richting van de rotonde aan de Rivierkom vandoor. Daar raakt het zicht op hen kwijt. Meerdere mensen zijn getuige van de overval en bellen 1-1-2. Meerdere politie-eenheden kijken in de omgeving naar de twee overvallers en de zilvergrijze Volkswagen Golf uit, maar zij worden niet meer aangetroffen.

Signalementen
Beide verdachten hebben een donker getinte huidskleur, zijn vermoedelijk rond de 20 jaar oud en droegen donkere kleding.
Zij gingen er vermoedelijk in een zilvergrijze Volkswagen Golf vandoor.

 

Vragen

Wie is getuige geweest van de overval en/of de vlucht van de overvallers en heeft nog niet met de politie gesproken?

Wie weet wie de donker getinte overvallers zouden kunnen zijn? Mogelijk door de combinatie met een zilvergrijze Volkswagen Golf.

Wie heeft op de vermoedelijke vluchtroute van de overvallers een bewakingscamera of videodeurbel hangen, waarop de overvallers mogelijk zijn opgenomen?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening