Ga naar content

Ramkraak bij parfumerie

In de vroege ochtend van zaterdag 5 juni plegen vijf mannen een ramkraak bij Parfumerie Pour Vous in winkelcentrum Vleuterweide in Vleuten. Met een Renault Clio rijden ze dwars door de pui en het rolluik. Ze vluchten met een grote hoeveelheid aan flesjes parfum en dure handtassen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

 

Rond 4.30 uur in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni schrikken omwonenden van de Burchtwal wakker van een harde klap. Sommigen kijken buiten en zien hoe vijf mannen bezig zijn met het leegroven van de parfumwinkel. Eén omwonende pakt zijn telefoon en begint te filmen. Op het filmpje zijn de ramkrakers te zien én te horen. 

Vlucht
De vijf daders springen op twee scooters en rijden weg met de buit in een grote tas. Onderweg verliezen ze zeker 60 flesjes parfum. Daardoor kan de politie de vluchtroute in kaart brengen.
 

poster

Jutteperenlaan
Het spoort eindigt op de Juttepeerlaan. Daar treffen agenten twee donkere scooters aan. Later blijkt dat die zijn gestolen uit de wijk Overvecht in Utrecht. Deze twee scooters zijn niet de scooters waarop de daders gevlucht zijn vanaf de parfumzaak. Het kan zijn dat ze deze twee scooters op de Juttepeerlaan hebben neergezet om daarmee verder te vluchten. Maar dat hebben ze om de één of andere reden niet gedaan. Het kan zijn dat ze daar hun buit in een ander voertuig hebben geladen en dat ze op de scooters waar ze al op reden verder zijn gevlucht.

Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden van het winkelcentrum is de ramkraak zelf niet te zien, maar we zien wel de aankomst van de daders op de scooters en de zwarte Renault Clio.


Renault Clio
De Renault Clio die de daders hebben gebruikt voor de ramkraak heeft kenteken 41-ZPS-5. De auto blijkt eind mei te zijn gestolen vanaf de Gisbert Bromlaan in de wijk Tuindorp in Utrecht. De politie komt graag in contact met mensen die hier meer over kunnen vertellen, of weten waar deze Renault Clio vanaf eind mei tot 5 juni gestaan of gereden heeft.
 

De daders gebruiken een gestolen Renault Clio voor de ramkraak.De daders gebruiken een gestolen Renault Clio voor de 

Vragen

  • Wie heeft de zwarte Renault Clio tussen 25 en 4 juni 2021 ergens zien staan of rijden? Of heeft informatie bij wie deze auto in gebruik was in genoemde periode
  • Wie heeft de daders in de vroege ochtend zien rijden op de scooters of in de zwarte auto?
  • Wie weet waar de scooters zijn gebleven waarop de daders reden zijn gevlucht?
  • Op het Siergrassenpad en op het Passiebloempad zijn flesjes parfum aangetroffen. Mogelijk is dit opgevallen bij omwonenden. Wie weet hier meer over?
  • Wie weet wie er betrokken zijn bij de ramkraak op de parfumerie Pour Vous en kan daar meer over vertellen?
  • Wie beschikt er mogelijk over camerabeelden waarop bijzonderheden staan met betrekking tot de daders, de scooters de Renault Clio?

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening