Ga naar content

Wie zijn deze relschoppers na voetbalwedstrijd Breda?

De politie geeft op deze pagina beelden vrij waarop verdachten te zien zijn van de rellen na de wedstrijd NAC tegen NEC op zondag 23 mei 2021. De politie in Breda werd hierbij belaagd en moest flink optreden. Meerdere agenten raakten gewond, waarbij een agent zelfs een botbreuk in zijn hand opliep.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Update donderdag 17 juni:
Vandaag zijn er zeven nieuwe 'geblurde' verdachten (NN15, NN16, NN17, NN20, NN21, NN22 en NN23) gepubliceerd. Indien ook deze verdachten zich niet melden, zullen zij op een later tijdstip herkenbaar in de media worden gebracht. 

Op dit moment zijn er in het onderzoek 19 aanhoudingen verricht. Zes daarvan vonden plaats op de dag van de rellen zelf, dertien anderen werden later herkend of kwamen zichzelf melden.

Update maandag 21 jun:
In Bureau Brabant zijn zojuist de eerste vijf verdachten herkenbaar getoond. Op deze pagina ziet u ze ook herkenbaar. Laat het weten als u weet wie dit zijn.

Omschrijving

Agenten werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glaswerk en politievoertuigen liepen schade op door zeer zwaar vuurwerk. Ook werden er horizontaal mortieren op de agenten afgevuurd. Een zeer gevaarlijke en dreigende situatie. Op beelden vanuit de opgeroepen politiehelikopter was te zien dat stoeptegels uit de grond werden gehaald, kapot werden gegooid en vervolgens in stukken naar de ME’ers werden gegooid. Dankzij de politie-inzet kon verdere schade in de stad voorkomen worden.

Help ons verdachten op te sporen
Politie, Openbaar Ministerie  en de gemeente Breda accepteren dit geweld niet en het onderzoek naar de rellen is in volle gang. We beschikken over veel beelden van de rellen en zullen deze blijven inzetten om de verdachten aan te houden. Aanvankelijk zullen verdachten ‘geblurd’ te zien zijn, maar als zij zich niet melden, zullen herkenbare beelden getoond worden. Hierbij zal er eveneens gebruik worden gemaakt van de opsporingsprogramma’s op tv. In de toekomst zullen meer beelden van verdachten gepubliceerd worden.

Vragen

- Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.
- Herken jij één van de verdachte(n)? Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. 
- Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
- Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734.

Vermeld bij uw tip altijd het nummer dat in de foto van de verdachte staat.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening