Ga naar content

Diefstal portemonnee en bankpas

HEERENVEEN- Twee dieven zagen kans om de portemonnee van een bejaarde man te stelen. Met de bankpas die in de portemonnee zat werden grote geldbedragen opgenomen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Tijdens het uitrijden van een parkeervak op het parkeerterrein van het Molenplein werd een 88-jarige inwoner van Heerenveen er op geattendeerd dat er iets aan de hand is met de voorbanden van zijn auto.  De Heerenvener stapte uit zijn auto en samen met een Engels sprekende  man die hem gewaarschuwd had,  keek hij wat er aan de hand was.  Er bleek niets aan de hand te zijn en de 88-jarige reed naar huis. Hier kwam hij er achter dat zijn portemonnee met hierin zijn bankpas, weg was. Toen het slachtoffer contact opnam met zijn bank om de bankpas te blokkeren, bleek dat er al grote geldbedragen van zijn rekening afgeschreven waren. 

Camerabeelden
Uit het politieonderzoek en het bekijken van de beschikbare camerabeelden werd duidelijk dat twee mannen het slachtoffer volgden toen hij in een winkel zijn boodschappen deed. Bij het afrekenen met de pinpas stond een verdachte dicht bij hem en keek de pincode van het slachtoffer af.  Op het moment dat de Heerenvener de winkel verliet liepen de dieven achter hem aan. Waarschijnlijk hebben zij kans gezien om de portemonnee van het slachtoffer te stelen toen hij bukte om de voorbanden van zijn auto te controleren. De twee verdachten komen bij meerdere winkels en geldautomaten in beeld wanneer zij de bankpas van het slachtoffer gebruiken bij het kopen van spullen en het opnemen van geld. 

Informatie
De politie wil graag weten wie deze personen zijn. Herkent u de personen? Heeft u tips of andere informatie die voor ons waardevol kan zijn? Neem contact met ons op via het  tipformulier onderaan deze pagina of bel met de Opsporingstiplijn 0800 - 60 70. 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening