Ga naar content

Oplichting via zogenaamde 'veilige rekening'

DWINGELOO - Op 12 augustus 2020 werd een 73-jarige inwoonster van Dwingeloo gebeld door een persoon die zich uitgaf als een medewerker van de Rabobank. Volgens hem werd er fraude gepleegd met haar bankrekening en ze moest haar geld ‘veiligstellen’ door het over te boeken naar een ‘veilige’ rekening.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer, overrompeld door dit bericht, vroeg aan de zogenaamde bankmedewerker of er geen vergissingen werden gemaakt en of dit telefoontje wel echt was.  De fraudeur gaf aan het  klopte en wist haar te overtuigen. Om het telefonisch gesprek te bevestigen stuurde hij haar, zogenaamd namens de bank, een SMS-bericht. Hierin stond o.a. dat er een afspraak bij de bank voor haar was gemaakt. 

'Veilige rekening'
Het geld werd door het slachtoffer overgemaakt naar de ‘veilige rekening’, maar kort na het overmaken en overleg met haar man vertrouwde de 73-jarige het toch niet en nam contact op met haar bank. Hieruit bleek dat medewerkers van de bank haar niet hadden gebeld en dat zij het slachtoffer was geworden van oplichters. Uit het politieonderzoek werd duidelijk dat bij een geldautomaat in Velp geld is opgenomen van de zogenaamde 'veilige' rekening waar het slachtoffer haar geld naar over had gemaakt.

Beelden
De beveiligingscamera van deze geldautomaat maakte opnames van de verdachte. De politie wil natuurlijk graag weten wie dit is. Heeft u informatie die ons verder kan helpen? Deel uw tips via onderstaand tipformulier of neem contact op met de Opsporingstiplijn via 0800 - 6070.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening