Ga naar content

Vier mannen gezocht na oprollen hennepkwekerij

Begin januari krijgt de politie een anonieme melding dat er in een appartement aan de Ebrodreef in Utrecht mogelijk een hennepkwekerij is gevestigd. Rond de woning zou regelmatig een hennepgeur hangen en er kwamen regelmatig mensen langs, die daar niet woonden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bewoners van een flat aan de Ebrodreef in Utrecht-Overvecht roken in januari een flinke hennepgeur. Ook zien ze regelmatig mensen in en uit lopen die niet thuishoren in de flat. Ze bellen de politie en als die gaat kijken, treffen agenten een hennepkwekerij aan met 155 planten en daarnaast een grote hoeveelheid henneptoppen.

Wapen
Tijdens het ontmantelen van de kwekerij ontdekken agenten dat er camera's in de woning hangen. Op de beelden zijn in totaal vier mannen te zien die op een bank zitten en met elkaar kletsen. Op één van de fragmenten is te zien dat één van de mannen een revolver tevoorshijn haalt en aan de andere mannen laat zien. Dit laat volgens de politie zien dat we hier te maken hebben met mannen die zich bezig houden met zware criminaliteit.

De huurder van de woning zegt niks te weten van een hennepkwekerij, hij had de woning onderverhuurd. Er is nog niemand aangehouden.

 

Op andere beelden zijn de vier mannen gezamelijk te zien. Ze zitten op de bank en kletsen wat met elkaar. De mannen staan duidelijk op de beelden, ook al is de kleur wat vertekend. De hennepkwekerij is op deze beelden niet te zien.

 

Vragen

Kent u deze verdachten of weet u meer over de hennepkwekerij in een flat aan de Ebrodreef in de wijk Overvecht?
Geef het dan door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening