Ga naar content

Wie herkent verdachten rellen Coolsingel?

Vrijdag 19 november braken op de Coolsingel rellen uit waarbij politieagenten, politieauto's, scooters, winkels en een flatgebouw het moesten ontgelden.  Om de ongeregeldheden in kaart te brengen, is er een Team Grootschalig Optreden (TGO) gestart. Er zijn aanhoudingen verricht voor openlijke geweldpleging, opruiing en overtreding van het noodbevel, maar nog niet alle verdachten van de rellen zijn aangehouden. Het onderzoeksteam werkt onder leiding van het Openbaar Ministerie hard aan het vinden van de verantwoordelijken. Daar kunnen we de hulp van het publiek goed bij gebruiken.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De ongeregeldheden begonnen met zwaar vuurwerk dat in de menigte werd afgestoken. Na een half uur gingen scooters in brand. Agenten die de orde wilden herstellen, werden aangevallen. Een groot aantal politiemensen liep bij de belaging met stenen en vuurwerk verwondingen en gehoorschade op. Ze voelden zich ontzettend in het nauw gedreven. Ook journalisten en andere hulpverleners kregen het te verduren.

Het team heeft duizenden uren aan beeldmateriaal ontvangen, waarvoor we iedereen zeer dankbaar zijn. Inmiddels is een deel uitgekeken en is het onderzoeksteam nog steeds bezig met het verder uitkijken van deze beelden en op die beelden speuren naar strafbare feiten en bijbehorende verdachten.

Hoe gaat de selectie van beelden?
Beelden waarop strafbare feiten te constateren zijn, geven niet altijd een herkenbaar beeld van de verdachte in kwestie. In sommige gevallen moeten daar andere beelden bij gezocht worden waarop diezelfde verdachte staat, maar dan beter herkenbaar. Als er beelden zijn gedestilleerd die geschikt zijn voor herkenning moeten deze eerst intern, binnen de politie-organisatie, worden aangeboden. Dit heeft te maken met het proportionaliteit- en subsidiariteitsprincipe waar politie en Openbaar Ministerie zich aan moeten houden. Als interne publicatie niet tot herkenning leidt, wordt aan het Openbaar Ministerie de mogelijkheid van externe publicatie voorgelegd.
Op deze pagina vindt u de verdachten die al zijn geselecteerd voor externe publicatie. Dit overzicht wordt regelmatig uitgebreid met meer verdachten en soms ook betere beelden van de reeds geselecteerd verdachten. 

Hoe kun je publicatie voorkomen?
Relschoppers die weten dat ze er bij waren, kunnen zichzelf melden bij de politie. Hiermee kan publicatie van hun beelden voorkomen worden. Zo hoeven familie, vrienden en de werkgever niet te zien, waar zij bij betrokken zijn geweest. 

Wat kun je doen als je iemand herkent?
Herken je iemand van de foto's, vul dan onderstaand tipformulie in of bel met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Vermeld daarbij het verdachte-nummer. Wilt u anoniem melden kan dat via M. op 0800-7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening