Ga naar content

Babbeltruc en bankpasfraude Badhoevedorp

Op dinsdag 7 september is een 90-jarige vrouw uit Badhoevedorp het slachtoffer geworden van een babbeltruc en bankpasfraude. In totaal werd voor ruim 6000 euro buitgemaakt.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De vrouw werd rond 16.30 uur gebeld door een zogenaamde medewerker van een bank die haar vertelde dat de bank bezig was met een beveiliging op haar rekeningnummer. De vrouw werd vervolgens gevraagd in te loggen via internetbankieren. Daarna gaf de ‘medewerker’ aan dat de bankpassen van de betaalrekeningen terug moesten naar de bank, zij de passen moest doorknippen, in een envelop moest doen en dat iemand snel de passen kwam ophalen.
De vrouw knipte de passen door en tijdens het telefoongesprek, werd er al aangebeld en stond een man voor de deur die de passen kwam halen. De bewoonster verschafte de man toegang tot haar woning en liet hem achter de laptop zitten. Ook nam deze man de telefoon van de bewoonster over en zei; 'Hallo collega's, ik ben er.' Vervolgens gaf de man de bewoonster aan dat hij alles aan het verhelpen was. Kort daarna vertrok de man met de doorgeknipte bankpassen. Het slachtoffer zag de volgende dag dat ruim 6000 euro van haar rekeningen was verdwenen.

Pinner 7 september 
Op camerabeelden van een geldautomaat aan het Lorentzplein in Badhoevedorp, is een man te zien die kort na de babbeltruc geld opneemt met een van de gestolen bankpassen van de vrouw. Gelet op het signalement dat de bewoonster de politie heeft gegeven, is er een sterk vermoeden dat deze pinner de man is die de bankpassen bij de vrouw heeft opgehaald. Hij is een van de pinners die in deze zaak geld opneemt op 7 september 2021 met de bankpas van de vrouw.
 

Vragen

Herkent u deze man? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of geef uw informatie door via onderstaand tipformulier.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening