Ga naar content

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Rotterdam

De politie in Rotterdam komt graag in contact met getuigen van een dodelijk schietincident op de Laantjesweg in Rotterdam op 13 september jl.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op 13 september om 22.35 uur raakte de 57-jarige Esmat Kasim zwaar gewond toen hij in Rotterdam Zuid werd neergeschoten. Politie, ambulancedienst en een mobiel medisch team waren er snel bij voor de eerste hulp aan het slachtoffer, maar dat mocht niet meer baten. Esmat Kasim stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

Rolkoffer
Esmat Kasim liep op het moment van schietincident, dus op 13 september om 22.32 uur, aan het einde van de Laantjesweg, van de moskee vandaan richting de Mediamarkt. Hij had op dat moment een lichtkleurige rolkoffer bij zich. Seconden erna werd hij neergeschoten.

Weggereden
Het is nog onduidelijk of de dader alleen handelde of dat er meerdere personen bij het schieten betrokken zijn geweest. Duidelijk is wel dat iemand met de rolkoffer van het slachtoffer is weggelopen. Na het schieten zijn de dader of daders vermoedelijk in een auto gestapt en via de Beverstraat weggereden.

Getuigen
Het rechercheteam wil graag weten wat Esmat Kasim die maandag de 13e heeft gedaan en waar hij die dag en avond is geweest. En de politie wil graag weten of er een óf meerdere personen betrokken waren bij het schietincident en natuurlijk wie dat dan zijn. We zijn daarom op zoek naar getuigen. Het gaat dan om mensen die iets hebben gezien van het schieten rond 22.30 uur daar aan de Laantjesweg in Rotterdam, of mensen die Esmat Kasim daar in de omgeving hebben gezien, misschien wel in het gezelschap van iemand. Ook is het team benieuwd of er mensen hard zijn weggereden of weggerend. En dan is er nog de rolkoffer van het slachtoffer. Deze is na het schieten meegenomen. Misschien heeft iemand deze gevonden? Neem in dat geval ook contact op met de politie.

Getuigen en beelden welkom
Bij dit onderzoek kan de politie de hulp van het publiek dus goed gebruiken. Was u getuige van het schietincident? Heeft u voorafgaand of na het schieten een of meerdere mensen zien wegrijden of wegrennen? Heeft u andere informatie die helpt in het onderzoek of de antwoorden op een van bovenstaande vragen? Deel het met de politie! Ook camerabeelden van een bewakingscamera, dashcam of bijvoorbeeld deurbelcamera van 13 september rond 22.35 uur zijn uitermate welkom, ook uit de directe omgeving van de Laantjesweg, Beverstraat en Slaghekstraat. U kunt uw informatie kwijt via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaande tipformulier in.
U kunt ook vertrouwelijk en anoniem praten met het Team Criminele Inlichtingen. Bel dan 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen.

Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond
De opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht besteedde op 21 september aandacht aan deze zaak en Bureau Rijnmond doet dat op 23 september. Bureau Rijnmond is donderdag te zien op TV Rijnmond om ± 17.20 uur en wordt vervolgens ieder half uur herhaald tot 24 september 17.00 uur.

 

Afbeeldingen