Ga naar content

Wie weet meer over de dood van Mario das Dores?

Op 20 mei 1994 werd het lichaam van Mario Das Dores (35) gevonden in de Delfhavense Schie in Rotterdam. Het leek altijd een ongeval, maar nieuwe informatie wijst op een misdrijf.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van 14 op 15 mei 1994 is er een Kaapverdiaans feest geweest in de Sun Club aan de Schuttevaerweg 51 in Rotterdam. Eén van de aanwezigen was Mario Das Dores (destijds 35 jaar, woonde in Den Haag). Op het feest waren ook veel bekenden van hem. Toen het feest was afgelopen, rond 04.30 uur, is hij achter een groepje mannen aangelopen. Zij liepen naar een feest bij Real Parbo aan de Schuttevaerweg 97 in Rotterdam, maar gingen daar uiteindelijk niet naar binnen. Ze zagen dat er naast Real Parbo ook een feest aan de gang was. Mario is daar naar binnen gegaan. Daarna heeft niemand hem meer gezien. Op 20 mei 1994 werd het lichaam van Mario aangetroffen in het water van de Delfshavense Schie, ter hoogte van de Spangesekade 32, in Rotterdam. In 1994 werd er direct onderzoek gedaan naar zijn dood. Het onderzoek stopte na enkele weken, omdat er werd uitgegaan van een dood door verdrinking; geen misdrijf.

Nu, bijna 28 jaar later, hebben we nieuw info, waardoor we denken dat Mario toch door een misdrijf om het leven is gekomen. Om die reden wordt de zaak naar Mario’s dood opnieuw geopend. De politie komt heel graag in contact met mensen die meer weten. In 1994 zijn er getuigen gehoord na de dood van Mario. Het kan zijn dat zij ook weer benaderd zullen worden met de vraag om hun informatie met de politie te delen. Er wordt een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Vragen

  • Er zijn zeker mensen die wij nooit hebben gesproken en die in de nacht van 14 op 15 mei 1994 op het bewuste feest zijn geweest of mensen die misschien hebben gezien hoe Mario Das Dores in het water is beland. Met hen willen we graag alsnog in contact komen.
  • Misschien zijn er mensen die ooit via via iets hebben gehoord over zijn dood. Ook met hen komen we graag in contact.