Ga naar content

Overval - Tolbergcentrum - Roosendaal

In een periode van twee weken slaan supermarktovervallers maar liefst vier keer toe in Roosendaal, zelfs twee keer op één avond, medewerkers geschrokken achterlatend. Door een match in de DNA-databank is inmiddels één overvaller gearresteerd. Het is niet zeker of het om één dadergroep gaat

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De eerste overval vindt plaats op een Albert Heijn in het winkelcentrum Tolberg op donderdag 3 maart jl. Twee overvallers komen de zaak binnen: één licht getint met een zwart Adidasjack met rode strepen en één blanke man met donkere kleding. Ze hebben beiden een mes in hun handen en bedreigen daarmee een caissière en een medewerkster bij de servicebalie. Ze maken geld buit.

Op hetzelfde winkelcentrum wordt op 11 maart jl. de Plus supermarkt overvallen. Hiervan zijn geen bewakingsbeelden. Het gaat hier om één overvaller die met een slagersmes de medewerkster bij de servicebalie bedreigt. Hij maakt wat munt- en briefgeld buit. Hij wordt beschreven als een kleine wat smalle man circa 1.70 meter lang. Hij is vrij jong tussen de 16 en 20 jaar. Hij droeg een blauwe pet en donkere kleding. Van deze overval laten we een reconstructie zien.

Op dinsdag 15 maart jl. slaan de overvallers twee keer toe op één dag. De eerste melding komt omstreeks 19.40 uur van de Aldi winkel aan de Philipslaan. Een getinte overvaller met baardje en krullend geschoren haar betreedt de supermarkt. Hij is circa 25 jaar en ongeveer 1.80 meter lang. Onder bedreiging van een mes maakt hij een geldbedrag buit. Hij vlucht weg richting Marconistraat.

Tien minuten daarna is de Jumbo aan de Lindenburg aan de beurt. Twee jongemannen bedreigen de medewerkers ieder met een mes. Na de overval rennen ze met de buit richting de Suzannadonk. Een van de overvallers is ongeveer 1.75 centimeter lang. Hij draagt een zwart Adidas trainingspak met witte strepen en sneakers en heeft een witte pet op. De tweede overvaller draagt een zwarte joggingsbroek met een witte streep op de zijkant aan. Verder een zwarte hoodie met capuchon, sneakers, zwart mondmasker en zwarte handschoenen. Uitgebreid forensisch onderzoek levert een DNA-spoor op dat matcht met een 20-jarige Roosendaler, de politie arresteert hem op donderdag 17 maart jl.. Hij zit in voorarrest.

Vragen

1)  Wie herkent één of meer overvallers van de bewakingsbeelden?
 

2)  Wie heeft  meer informatie over deze dadergroep?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=zz4nGh8A3Eo

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening