Ga naar content

Brandstichting - Nieuwstraat - Purmerend

In de nacht van maandag op dinsdag 27 september 2022 heeft een jongeman brand gesticht bij een bedrijfspand aan de Nieuwstraat. De gevel raakte beschadigd, de brand werd door omwonenden geblust. Er zijn beelden beschikbaar van de verdachte. De politie roept de hulp in van het publiek om hem te identificeren,

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De man komt aanrijden op een blauwe scooter met beenkleed, waarop een blauwe kentekenplaat is bevestigd. Hij verkent eerst de omgeving, met de scooter en daarna ook lopend. Op de beelden is te zien dat hij rookt. Vervolgens plaatst hij een stuk vuurwerk met daaraan bevestigd een fles met een brandbare vloeistof voor de gevel, en steekt dat aan. De ontploffing die wordt teweeggebracht is op afstand te zien. Daarna rijdt de verdachte weg via dezelfde weg als hij aankwam, via het Tramplein. 

Er is door de ontploffing een gevaarlijke situatie ontstaan: Het getroffen pand bevond zich tussen andere panden in, in de oude binnenstad van Purmerend. Wanneer brand ontstaat in een oude binnenstad, kan brand zich door de dichte bebouwing, de bouwwijze, mindere bereikbaarheid voor de brandweer en vaak slechte compartimentering snel uitbreiden naar naastgelegen panden. 

Wie herkent de man aan de hand van het signalement, al dan niet in combinatie met de gebruikte scooter?

Vul svp het tipformulier in. Anoniem melden mag ook, bel dan 0800-7000

Gegevens

De man heeft een licht getint uiterlijk, kort zwart haar en ook zwarte volle wenkbrauwen. Hij was gekleed in een donkere hoodie met een lichte afbeelding op de borst, een donker kort jack, een lichtkleurige broek, zwarte sokken en witte sportschoenen.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=SBPsSUqk6L8

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening