Ga naar content

Brandstichting - Magnusstraat - Groningen

De bewoners van twee woningen in de Magnusstraat in Groningen liggen op de vroege ochtend van 4 december jl. rustig te slapen als ze ineens ruw worden gewekt door een oplettende buurtbewoner. Onder de carport, die de beide woningen verbindt, staan rond 6:00 uur meerdere auto’s in de brand en de vlammen slaan tegen de gevels omhoog. De bewoners kunnen de woning gelukkig veilig verlaten, maar de impact op hen is natuurlijk enorm. De politie houdt op dit moment serieus rekening met brandstichting.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

18 januari: Vier nieuwe tips na uitzending Opsporing Verzocht

In het tv-programma Opsporing Verzocht is op 17 januari aandacht besteed aan de mogelijke brandstichting aan de Magnusstraat. Hierbij zijn nieuwe beelden getoond van de brand en het verdachte voertuig.

Snel na de uitzending hebben we vier nieuwe tips gekregen. Deze tips worden zorgvuldig bekeken en waar nodig worden de tips meegenomen in het rechercheonderzoek. In totaal zijn er bij de politie al meer dan twintig tips binnengekomen, die allemaal onderdeel uitmaken van het onderzoek. 

Vooralsnog lijkt de gouden tip er nog niet tussen te zitten. Heeft u informatie hebben over deze mogelijke brandstichting? Herkent u het verdachte voertuig en de verdachte man? Of zegt de combinatie van beide iets? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Omschrijving

Eén van de bewoners loopt brandwonden op als gevolg van de hitte op het moment dat de hij de woning verlaat. De oplettende buurtbewoner had geen minuut later moeten zijn. De politie toont beelden van het moment dat de brand moet zijn ontstaan. Op deze beelden zijn ook een verdachte man en een verdachte witte bestelauto te zien. Hopelijk herkent u deze man of de verdachte bestelauto.

Verdachte man op de beelden

Op de beelden ziet u hoe de verdachte man bij de carport wegloopt, in de richting van de Bernardusstraat. Op dat moment is net een brand ontstaan aan de linkerkant van één van de auto’s onder de carport. De man is niet heel goed herkenbaar. Let dus extra goed op zijn lichaamshouding en zijn loopje. Laat het ons weten als u de man herkent.

Witte bestelauto

Rond 5:57 uur rijdt een witte bestelauto door de Magnusstraat, in de richting van de Bernardusstraat. De recherche vermoedt dat deze auto bestuurd werd door de verdachte man die we zoeken. Op de beelden is te zien dat er een brand is ontstaan aan de linkerkant van één van de auto’s onder de carport. Op de beelden is te zien dat de man twee minuten later bij de carport wegloopt, in de richting van de Bernardusstraat. We denken dat de man daar weer in de witte bestelbus is gestapt. Die rijdt ongeveer een minuut later langs een camera op de Augustinusstraat. Het gaat zeer waarschijnlijk om een witte Peugeot Partner of een Citroen Berlingo uit de periode 1996 tot 2003.

We hebben nog meer camerabeelden bekeken en we weten dat het verdachte voertuig daarna is doorgereden naar de Kerkstraat. In het centrum van Hoogkerk slaat de auto linksaf de Bangeweer op. Ons spoor eindigt op de Johan van Zwedenlaan bij de rotonde bij de A7.

Geef uw informatie door

Wellicht herkent u de man? Of herkent u het voertuig? Of misschien zegt de combinatie van beide u iets. Of misschien heeft u andere informatie die ons kan helpen bij ons onderzoek. Neem dan contact op met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=bkDL1lf7Il0

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=v4TKpMuce4Q

Afbeeldingen