Ga naar content

Beelden van verdachten van ongeregeldheden Grote Markt

De politie in Groningen is nog op zoek naar twee verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden van 21 november 2021 in Groningen op en rond de Grote Markt. Het gaat mogelijk om minderjarigen. Eerder werden beelden gepubliceerd van meer verdachten. Eén van deze verdachten heeft zich op 11 maart bij de politie gemeld. Hij is aangehouden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Er zijn bewegende beelden van een aantal verdachten gepubliceerd. Dit heeft geleid tot meerdere tips. Op vrijdag 11 maart heeft één van de verdachten zichzelf bij de politie gemeld. Deze 19-jarige man uit Groningen is aangehouden en verhoord. Hij zit niet meer vast, maar blijft wel verdachte. Het onderzoek naar ongeregeldheden en de andere twee verdachten gaat door. De informatie is verwerkt in bovenstaand artikel. We hebben de beelden van deze verdachte verwijderd en we roepen ieder ander ook op om dit te doen. 

Omschrijving

Groepen jongeren trokken aan het begin van de avond de binnenstad in. In het centrum zijn verschillende vernielingen gepleegd. Meerdere winkelruiten en een bushokje werden vernield. In een winkelpand aan de Grote Markt hebben plunderingen plaatsgevonden. Om de openbare orde te herstellen is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet.

De verdachten worden onder meer gezocht voor openlijk geweld, vernielingen en diefstallen in vereniging. Er werden onder andere vernielingen en plunderingen gepleegd bij een optiekzaak.

Herken je iemand (of jezelf)?

  • Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.
  • Herken jij één van de verdachte(n)? Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld svp altijd het om welke verdachte(n) het gaat (zie beschrijving op de foto). 
  • Blijf je liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
  • Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar je jouw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=watch?v=igyZdiS4MXg

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening