Ga naar content

Wie herkent verdachte die een agent verwondde met een steen?

Wie is de man die 19 december voorafgaand aan Feyenoord-Ajax een steen gooide naar een voorbijrijdende politiebus en daardoor een agent verwondde? De politiebus reed toevallig langs het stadion op weg naar een spoedmelding. Een man die betrokken was bij de ongeregeldheden bij het stadion gooide een steen naar de politiebus en raakte de bestuurder. Die raakte gewond en verloor de macht over het stuur.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Feyenoord-Ajax moest afgelopen 19 december zonder publiek gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. Desondanks stonden rond het stadion honderden supporters. Bij de binnenkomst van de spelersbussen van Feyenoord en Ajax was het erg druk op het van Zandvlietplein en werd er veel zwaar knalvuurwerk afgestoken. Dit vuurwerk werd ook naar de aanwezige agenten gegooid net als stenen die uit de straat werden getrokken om de agenten te bekogelen.

Eén van de aanwezigen gooide een steen naar een politiebus die toevallig voorbij reed op weg naar een spoedmelding. De verdachte gooide de steen gericht op de bestuurder van de politiebus. De steen ging door de autoruit en raakte de agent achter het stuur. Deze verloor daardoor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon een ongeluk net voorkomen. De agent liep diverse verwondingen op en moest worden behandeld door een ambulance.
 

Er zijn beelden van de verdachte die hiervoor verantwoordelijk is. Wie herkent hem?

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: