Ga naar content

ADO relschoppers in beeld

Op zondag 29 mei vonden er tijdens als na de voetbalwedstrijd ADO-Excelsior, ernstige ongeregeldheden bij het ADO stadion plaats.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Na afloop van de wedstrijd hebben ADO Den Haag supporters het veld bestormd waarbij onder andere met zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met Excelsior supporters werd gegooid. Buiten het stadion werden ME'ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbord met paal en al bekogeld. Hierbij werden diverse ME'ers geraakt en raakten gewond.

De politie honden werden ook niet ontzien. Zo werd er met een kettingslot op de rug van een diensthond geslagen en werd er een brandende fakkel onder een hond gegooid. In Team West tonen we camerabeelden van relschoppers waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld.  Omdat het vermoeden bestaat dat er mogelijk twee verdachten minderjarig zijn worden deze geblurred getoond. Deze personen krijgen de gelegenheid zich te melden anders worden deze beelden volgende week dinsdag 30 augustus getoond. 

Vragen

Herkent u een persoon op de beelden of andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u ook contact opnemen met het Team Criminele Inichtingen (TCI) 06- 57876279.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening