Ga naar content

Woningoverval - Beekstraat - Ommel

Mark Gillis, bekend van een real-life serie, wordt in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november 2021 bij zijn chalet overvallen. Het gebeurt op vakantiepark Prinsenmeer, als Mark na een dag en avond werken tegen 3.00 uur 's nachts thuis komt.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Dinsdag 29 maart was deze zaak ook in Opsporing Verzocht: 
Gewelddadige overval op chaletpark Prinsenmeer

Omschrijving

Zodra hij met zijn sleutel de deur wil openen, wordt Mark aangevallen. Iemand spuit een vloeistof in zijn gezicht. Meteen ontstaat er een worsteling en Mark valt op de grond. Dan komen er nog twee daders bij. Hij krijgt harde klappen en trappen. Ook wordt hij met een taser bewerkt. Als Mark zijn telefoon laat vallen, wordt die opgepakt door een van de daders.

Dan wordt hij door de drie mannen mee naar binnen gesleurd. Daar wordt hij met tie-rips en duct tape vastgebonden. Ondertussen roepen de daders dat ze naar de kluis willen. Mark probeert duidelijk te maken dat die er niet is. Mark verzet zich hevig, maar krijgt alleen maar meer klappen en trappen. Een van de daders wurgt hem bijna om hem in bedwang te houden. Ook dreigen ze hem te zullen steken.

Terwijl één van de daders bij Mark blijft, gaan de andere twee op zoek naar de kluis en waardevolle spullen in huis. Laden worden overhoop gehaald, kastjes opengetrokken. Ze grissen een dure zonnebril, horloges en een portemonnee mee. Maar een kluis vinden ze niet. Dan houdt het op. De daders vertrekken en laten Mark gewond achter.

De daders gingen ontzettend tekeer. Waarom vraag je je af. Zoveel geweld was echt niet nodig. Het belangrijkste aanknopingspunt zijn de bewakingsbeelden met daarop de drie daders. Mogelijk is er sprake van een vierde verdachte: Op de beelden zien we in de bosjes een knipperend lichtje.  Zou daar iemand op de uitkijk staan?

Als u een vermoeden heeft wie de mannen op deze beelden kunnen zijn, laat het dan meteen weten!

Dader 1
- gewatteerde lichtkleurige heupjas
- capuchon, daaronder pet

Dader 2
- slank
- donkere capuchon van sweater
- donkere strakke korte jas (embleem)
- donkere sneakers

Dader 3
- gezet
- gewatteerde jas, camouflageprint
- trendy spijkerbroek met scheuren
- ‘wandelschoenen’

In het signalement van de daders zijn een paar details die hopelijk iemand meer kunnen zeggen. Zo droeg de eerste dader een gewatteerde lichtkleurige jas en een capuchon met daaronder een pet. Dader twee is slank, heeft ook een capuchon, een strakke korte jas met een embleem en hij droeg donkere sneakers. Dader drie is meer gezet, droeg een jas met camouflageprint, een trendy spijkerbroek met scheuren en wandelschoenen.

Bestelbus
Getuigen hebben vlak voor de overval een witte bestelbus gezien, met drie personen er in. Zij reden rondjes over het park, om daarna ook richting het chalet van Mark Gillis te rijden. De inzittenden van dat busje wil de politie graag spreken! 

De overvallers namen tijdens de mishandeling de goudkleurige Iphone 12 pro van Mark Gillis mee. En verder ook enkele armbanden, meerdere horloges en een zonnebril van het merk Dita. Een vrij zeldzaam exemplaar. Misschien zegt het iemand iets.

DNA-hit
Van één van de daders hebben we een DNA-hit gekregen. We weten dus wie hij is. Maar van de andere twee weten we dat niet. Heeft u een vermoeden? Misschien ook wel over die mogelijke vierde dader die op de uitkijk stond? Laat het ons weten!

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=4M6mRaNhaKk

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=MkAjX9SrgFc

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening