Ga naar content

Wisseltruc - Kerstraat - Putten

Met een geraffineerde wisseltruc lichtten deze vrouwen een winkel in Putten en in Voorthuizen op. Wie weet wie dit zijn?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bij een dierenwinkel aan de Kerkstraat in Putten probeerde één van deze vrouwen de medewerkster in verwarring te brengen. Op camerabeelden is goed te zien hoe ze te werk gaat. Ze doet alsof ze wil betalen met 50 euro, maar terwijl ze het biljet in haar handen heeft kletst en lacht ze met de medewerker. De medewerker wil tot twee keer toe het geld aanpakken maar steeds houdt de dame het geld vast. Als de kassière bezig is om het wisselgeld te pakken, houdt de vrouw het biljet even buiten het zicht en stopt het geld dan snel weg. De medewerkster geeft haar wel het wisselgeld terug. Pas aan het eind van de dag werd opgemerkt dat er vijftig euro uit de kassa ontbrak. 

In Voorthuizen werd dezelfde dag dezelfde wisseltruc gebruikt. Ditmaal door een andere vrouw. Ze deed precies hetzelfde als de vrouw in Putten. Ze kletst en lacht met de medewerker terwijl ze een biljet van vijftig euro in haar handen had. Toen de medewerkster even niet keek, stopte ze het snel terug in haar tas en overtuigde de medewerkster dat ze toch echt de vijftig euro had gegeven. 

Mobiel banditisme

Omdat deze oplichtingstruc op dezelfde dag in zowel Putten als Voorthuizen hebben afgespeeld gaat het hierbij mogelijk om rondtrekkende bendes die delicten plegen als babbeltrucs, zakkenrollerij, inbraken, winkel-, metaal- en autodiefstal. De leden van deze bendes verblijven in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats.

https://www.politie.nl/informatie/wat-is-mobiel-banditisme.html 

NN1 2022399441 Putten

NN2 2022445063 Voorthuizen

Vragen

We willen heel graag weten wie deze vrouwen zijn. Tip ons als je dat weet! 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=uVltdlLZauM

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ybYrJrFsRIQ

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening