Ga naar content

Zedendelict - Museumpark - Rotterdam

In de nacht van 6 op 7 januari rond 01.00 uur liep een toen 13-jarig meisje weg van huis. Zij liep door het centrum van Rotterdam waar zij op de Schiedamse Vest een onbekende man tegenkomt. Het meisje raakt aan de praat met de man en loopt samen met hem richting de Rozentuin in het Museumpark. Daar wordt het meisje door de man verkracht.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op de Schiedamse Vest raakte het meisje en verdachte met elkaar aan de praat. Het gesprek verandert van toon en het meisje voelt zich gedwongen met de man mee te lopen. Samen lopen zij richting de Rozentuin in het Museumpark. De man heeft een fiets bij zich en een rugtas op zijn rug, het meisje is bang dat de man wellicht gewapend is en durft daarom niet te vluchten of om hulp te roepen. Wanneer zij in de Rozentuin zijn dwingt hij het slachtoffertje seks met hem te hebben.

 

Na deze heftige gebeurtenis moet het slachtoffer met de verdachte mee teruglopen richting het Vasteland, hier fietst de man weg richting de Maastunnel en laat het meisje ontredderd en beschadigd achter. 

Vragen

  • Tijdens het gesprek met het meisje vertelt de man dat hij van Spaanse komaf is, 27 jaar en sinds 8 maanden in Nederland verblijft. Inmiddels is dat dus ruim anderhalf jaar. Misschien dat mensen deze informatie koppelen aan de beelden die we hebben van de verdachte.
  • Het is inmiddels al even geleden maar wellicht herinnert u zich dat u begin dit jaar midden in de nacht een jong meisje met een man heeft zien lopen, ook dan komen we graag met u in contact.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=HQ51HFD2V2E

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening